https://www.bafrahaberleri.com/files/uploads/user/24766.jpg
Ümit Ceylan

BAFRA’DA PANDEMİ VAKALARI

06-08-2020 13:17

Türkiye genelinde alınan tedbir ve uygulanan denetimlere rağmen Samsun’da vaka sayıları hızla artıyor.

Bafra’da da denetim ve tedbirlere yönelik ciddi çalışmalar yürütülmesine rağmen vatandaş konuyu hafife almaya devam ediyor.

Pandemi sürecinin başlamasından geçtiğimiz aylara kadar Bafra’da vaka sayısı toplamda 250-300 civarındayken, bu ay günlük vaka sayıları 26’ları bularak 450’ye kadar çıkmış durumda.

Vaka sayılarında ki bu hızlı artışın nedenleri arasında düğün, deniz, taziye gibi insanların toplu bir şekilde bir araya gelmesi gösterilirken burada ki en önemli husus toplumun rehavete kapılmasıdır.

Her ne kadar tedbir ve denetimler sıklaştırılıp artırılsa da toplumda ki psikolojik algı aksine yönelik hareket ediyor.

Alınması gereken tedbirleri artık yaşamımızın bir parçası olarak görmemiz gerekiyor. Aksi takdirde yeni yasaklarla hayatımızı daha zora sokabileceğimizi unutmamak gerekiyor.

Testi pozitif çıkanların çoğunun bana bir şey olmaz veya virüs bitti düşüncesinden ötürü rehavete kapılarak tedbirleri aksatmasından kaynaklandığını da unutmamalıyız.

Bu illetin sadece kendimize değil sevdiklerimize ve çevremizdekilere ciddi zararlar verebileceğinin farkında olmamız gerekiyor.

Dolayısıyla ailemiz ve sevdiklerimiz için herkesi tedbir almaya ve sosyal medya üzerinden farkındalık oluşturmak için #SevdiklerimiziçinTedbirAL hastagı ile paylaşım yapmaya davet ediyorum.

Sağlıklı kalın.

Neler Söylendi?