bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
29 MART Cuma 00:06
Advert

Dünya futbolunun en büyüğü belli oldu... Dünya Kupası Arjantin'in

Katar’da yapılan 2022 FIFA Dünya Kupası’nı finalde normal süresi 2-2, uzatmaları 3-3 biten maçta penaltılarla 4-2 yenen Arjantin kazandı. Şampiyonlukla Arjantin’in kaptanı Lionel Messi'nin en büyük rüyası da gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arjantin'i tebrik etti.

Spor
Giriş Tarihi : 18-12-2022 21:18
Dünya futbolunun en büyüğü belli oldu... Dünya Kupası Arjantin'in

ANKARA (İGFA Dünya Kupası`nda ikişer şampiyonlukları bulunan Fransa ile Arjantin, üçüncü şampiyonluk için karşılaştı. Mücadeleyi Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetti.

Dünya futbolunun en büyüğü belli oldu. Tarihinde 6. kez finale çıkan Arjantin 36 yıllık özlemine son verdi ve armasına üçüncü Dünya Kupası yıldızını ekledi.

Arjantin, 23. dakikada Lionel Messi`nin penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Messi, yaptığı vuruşla kaleci Lloris ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Arjantin, 36. dakikada Messi’nin asisti ve Di Maria’nın golüyle farkı ikiye çıkardı. İlk yarı da Arjantin’in 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.  80. dakikada penaltıyı gole çeviren Kylie Mbappe bir dakika sonra yeniden fileleri havalandırdı ve Fransa beraberliği sağladı. Maçın normal süresi de 2-2 sonuçlandı. 

Uzatmalarda 109. dakikada Arjantin bir kez daha öne geçti. Arjantin paslarla Fransa ceza sahasına girdi, Lautaro Martinez sağ çaprazdan çok sert vurdu, kaleci Lloris`ten seken topa Messi yakın mesafeden vurdu, gol çizgisini geçen topa Kounde uzaklaştırdı ancak hakem gol kararını verdi: 3-2.

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1604548143344865280
EditörEditör

YORUMLAR