CUMHURİYET TEMALI KAPIKAYAFEST BU YIL BAMBAŞKA OLACAK

Bafra’nın doğaya açılan penceresi olarak nitelendirilen ve “Doğayı Yaşat, Sporu Yaşa” sloganıyla yıl 5’ncisi gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali” için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kültür - 05-05-2023 16:29

CUMHURİYET TEMALI KAPIKAYAFEST BU YIL BAMBAŞKA OLACAK

Her yıl Bafra’nın Asar Mahallesi’nde Bafra Belediyesi tarafından organize edilen ülkemizin ve dünyanın tek çevre temalı festivali olma özelliğine sahip bu festival, katılımcılara Bafra’nın doğal güzelliklerini tanıma ve doyasıya eğlenme fırsatı sunuyor.

Bütün doğaseverlere, profesyonel ve amatör sporculara ve hemen hemen her yaş grubuna hitap eden festival içerisinde; Yamaç paraşütü, Acro şov, su sporları, zipline, dağcılık, ATV ve bisiklet turları, geleneksel el sanatları, kültür turları, fotoğraf yarışmaları, konser gibi pek çok etkinlik yer alıyor.

Tema: Cumhuriyet

Bu yıl 26-30 Temmuz tarihleri arasında 100. Yıl coşkusu sebebiyle “Cumhuriyet” temasıyla düzenlenecek olan festival için aylar öncesinden çalışmalara başlayan Bafra Belediyesi, doğal ve tarihi güzellikleriyle dikkatleri üzerine toplayan Kapıkaya’nın isminin daha çok duyulması için hiçbir detayı atlamıyor.

Bütün doğaseverleri aynı çatı altında birleştirdiği için büyük beğeni toplayan Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali ve hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Başkan Kılıç, “Bafra’mızın tarihini, değerlerini, doğasını, kültürünü gözler önüne seren, 7’den 70’e her kesimi gönülden bir araya getiren, doğaseverleri ve spor tutkunlarını aynı zaman diliminde buluşturan festivalimize bir kez daha kavuşmak için gün sayıyoruz.  100. Yıla özel “Cumhuriyet” temasıyla gerçekleştireceğimiz festivalimizin üzerine bu yıl bir başka titriyoruz. Kapıkayafest sadece Bafralı hemşehrilerimize değil tüm dünyaya hitap eden bir festival ve bizler bu festivale ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. İnşallah 26-30 Temmuz tarihleri arasında Kapıkayafest bu yıl bambaşka olacak. Her yıl üzerine koya koya ilerlediğimiz dünyaya açılan penceremiz festivalimiz için bu yılda tüm imkânlarımızı kullanıyor, en güzel festivale imza atmak için gerekli tüm çalışmaları titizlikle yürütmeye devam ediyoruz.” dedi.

Kızılırmak Nehri’nin yanı başında yer alan Kapıkaya, eşsiz güzellikleriyle bütün katılımcıları 26-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında doğanın güzelliğinde kaybolmaya çağırıyor.


 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Potanın Tarzanları, Beşiktaş'ı Evlerinde Misafir Edecek

Potanın Tarzanları, Beşiktaş'ı Evlerinde Misafir Edecek

01-03-2024 - Kültür

A Milli Kadın Hentbol Takımı, Deplasmanda Bulgaristan'ı Yendi

A Milli Kadın Hentbol Takımı, Deplasmanda Bulgaristan'ı Yendi

29-02-2024 - Kültür