bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
19 NİSAN Cuma 22:24
Advert

VEKİL YAŞAR'DAN ÇAĞRI LÜTFEN YAPMAYIN

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Karadeniz Bölgesi'ndeki sel faicalarına değinerek "Meclise kanun teklifini sunduk. Lütfen dere yataklarına ruhsat vermeyin" dedi.

Gündem
Giriş Tarihi : 25-08-2020 09:48
VEKİL YAŞAR'DAN ÇAĞRI LÜTFEN YAPMAYIN
"

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun'un Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgede incelelerde bulundu. Milletvekili Yaşar, afetlerin önüne geçilebilmesi için bir an önce önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

KANUN TEKLİFİ SUNULDU

Samsun'un Çarşamba, Terme ve Salıpazarı İlçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından Milletvekili Yaşar,  İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve  İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, su baskınlarının yaşandığı bölgelere giderek incelemelerde bulanup vatandaşları dinledi. İncelemelerin ardından İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenleyen İYİ Partili Milletvekiller, 15/5/1959 tarihli ve 7269 sayılı umumi hayata müessir afetler dolayısıyla alınacak tedbirlerle yapılacak yardımlara dair kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi sunduklarını belirtti.

BU KAÇINILMAZ

Milletvekili Bedri Yaşar, konuyla ilgili "Biz bir yıl önce dere yataklarının temizlenmesi, köprülerin yükseltilmesi ile ilgili uyarılarda bulunmuştuk. Özellikle dere yataklarındaki yapılaşmalar bugün veya yarın sel gelse yine aynı manzarayla karşılaşacak. Nasıl binaların depreme dayanıklı olup olmadığı ile ilgili çalışmalar yapıyorsak aynı şekilde Karadeniz'de de sel felaketi kaçınılmaz bir doğa olayı. Konu ile ilgili çalışmaların bir an önce başlatılması gerekiyor" dedi.  Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, "Geçen sene de Samsun'da bir sel felaketi yaşanmıştı. Bu felaketler insan kaynaklı bir takım hatalardan ve alınmamış tedbirlerden dolayı daha da artıyor. Eksiklikler konusunda biz uyarılarımızı yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

YÖNETİCİLERİN GÖREVİ BU DEĞİL

Konuyla ilgili meclise bir kanun teklifi sunduklarını ifade eden İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, "Yöneticilerin görevi sadece sel felaketinden sonra yaraları sarmak ya da rahmet okumak değil, sel felaketine karşı önlemler almaktır. Şu an muhalefette olan biz bu tarz olayların yaşanmaması için, önlemlerin alınması için önerilerde bulunmaktır. Bu yüzden bir kanun teklifi verdik.Devletimiz güçlüdür evet ama bu gücü ve şefkati vakit geçirmeden hissettirmesi lazım." dedi.

Kaynak: Samsun Haber


Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

EditörEditör

YORUMLAR