bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
29 MART Cuma 01:05
Advert

USTA’DAN YENİ EKONOMİ PROGRAMI YORUMU

29 Eylül’de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programına İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan eleştiri.

Ekonomi
Giriş Tarihi : 05-10-2020 15:35
USTA’DAN YENİ EKONOMİ PROGRAMI YORUMU
"

Usta, Berat Albayrak’ın sunumunda sıkça kullandığı “Yeni Dönem”, “Yeni Ekonomi Programı”, “Yeni Dengelenme”, “Yeni Normal”, “Yeni Ekonomi”,  “Yeni Finansal Mimari” sözlerine vurgu yaparak, “Bu kadar ‘Yeni’, ‘Eski’lerle başarılamaz. YENİ İKTİDAR lazım!” dedi.

DOLAR KURU TAHMİNİ BİR KAÇ AY İÇİNDE YAKALANABİLİR

Üç yıldır Berat Albayrak tarafından yeni diye açıklanan “Yeni Ekonomi Programında” 2023 yılı dolar kuru tahmini 8,02 TL olarak alınmış” diyen Usta, “diğer tahmin ve hedefler tutar mı bilmem ama dolar kuru tahmini bir kaç ay içinde yakalanabilir” diye ekledi.

MİLLET FAKİRLEŞİRKEN KİM ZENGİN EDİLİYOR?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın döviz kurunu, yani Türk Lirası'nın değerini önemsemediğini söylediğini işaret eden Usta, “hatta kur kontrolümüz altında diyor Sn. Berat Albayrak. Bu söz, kur artışının bilinçli yapıldığı anlamına gelir. Millet fakirleşirken kim zengin ediliyor?” diye sordu.

MİLLETİ VE PİYASALARI CİDDİYE ALMIYOR

Usta, “Ocak-Ağustos’ta 33 milyar $ olan dış ticaret açığı, YEP’te yılın tamamı için 38,1 milyar $ alınmış.

Bunun anlamı: Ya, Hükümet yıl sonuna kadar ciddi bir kur şoku ve ekonomik daralma bekliyor. Yani ekonomik kriz öngörüyor. Ya da, milleti ve piyasaları ciddiye almıyor.” dedi.

EditörEditör

YORUMLAR