bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
19 NİSAN Cuma 08:42
Advert

TEKSTİLKENT PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, 13 tekstil fabrikasının yer alacağı ve 3 bin kişinin istihdamını sağlayacak Tekstilkent projesi için kazı çalışmalarının başladığını duyurdu.

Gündem
Giriş Tarihi : 05-01-2021 16:13
TEKSTİLKENT PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
"

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, 94 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan ve 13 tekstil fabrikasına ev sahipliği edecek Tekstilkent projesi için iki fabrikanın kazı çalışmalarına başladığını duyurdu. 3 bin kişinin istihdam edilmesini sağlayacak projede ilk adımlar atıldı.

3 bin kişilik istihdam hedefliyoruz

Tekstilkent projesi ile 3 bin kişilik bir istihdamın hedeflendiğini belirten Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Geçen yıl göreve geldikten sonra proje alanımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan satın almıştık. 13 yatırımcımızın buradan yer tahsislerini tamamladık ve yatırımcılarımızın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda hibe sözleşmelerini yaptık.  İki firmamız atölye çalışmaları için ilk kazmayı vurmuş oldular. En kısa zamanda temelini atmayı hedefliyoruz. İnşallah 4-5 ay gibi kısa bir sürede iki fabrikamız da faaliyete geçmiş olacak."

EditörEditör

YORUMLAR