bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
25 NİSAN Perşembe 12:40
Advert

TAŞERON VE KAMU PERSONELİ İÇİN SÖZLEŞME ÖNCESİ 3 KRİTER

Taşerondan kadroya geçen 4/D ilçiler için toplu sözleşmenin Temmuz ayında yapılması bekleniyor. TİS öncesi Hak İş 3 kriterini de açıkladı.

Gündem
Giriş Tarihi : 21-01-2021 16:13
TAŞERON VE KAMU PERSONELİ İÇİN SÖZLEŞME ÖNCESİ 3 KRİTER
" HAK İŞTEN AÇIKLAMA

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan bir açıklamada bulundu. Açıklamada  2021 yılı toplu sözleşme görüşmeleri öncesi 3 kriterlerini açıkladı. Kriterlerden ilki TİS'in eksiksiz ve zamanında olması. İkincisi toplu sözleşmenin barışı getirmesi. Üçüncüsü ise iş güvencesini sağlaması. Arslan açıklamasında , "Taşeron sisteminin kamuda kaldırılması için Hak-İş olarak uzun süre çalıştık. Belediyelerde ve kamu kurumlarında taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımız kamunun işçisi oldular. 1 milyona yakın işçi kardeşimizin kamuda istihdam edilmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gerçekleştirilen tarihi bir başarıdır. Toplu iş sözleşmeleri imzalanırken bizim üç kriterimiz var. Birincisi, imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin hükümlerinin eksiksiz ve zamanında alınması, ikincisi toplu iş sözleşmesinin barışı getirmesi, üçüncüsü ise iş güvencesinin sağlanmasıdır. Bu üç kriter olmazsa ne kadar zam alırsanız alın hiçbir anlam ifade etmez. Bu sebeple iyi bir sözleşmenin temel kriterleri bunlardır. Bu toplu iş sözleşmemiz serbest toplu pazarlık hakkını serbestçe kullandığımız ilk sözleşmedir." dedi.

UZLAŞARAK

Bu sene yapılacak toplu sözleşmelerle ilgili de konuşan Hak İş, "Geleceğe ait umutlarımız var. Önümüzdeki dönemde toplu iş sözleşmelerimizi inşallah daha iyi bir noktaya getireceğiz. Uzlaşarak sözleşme yapmış olmak, şehrimizin barışı ve arkadaşlarımızın motivasyonu açısından çok önemlidir. Rabb'im elde ettiğimiz ücretlerimizi, kazançlarımızı hayırlı ve mübarek etsin." dedi. Kaynak: Kamu Bülteni
 

EditörEditör

YORUMLAR