bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
28 MART Perşembe 23:56
Advert

Tam kapanmada camide bayram namazı kılınacak mı ?

Tam kapanma sürecinde camiler açık mı? Sorusu arama motorlarında aratılmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan konuyla ilgili son dakika açıklama geldi. Bu gelişmelerin hemen ardından 'Camiler açık mı, kapalı mı? Cuma namazı ve bayram namazı kılınacak mı?' soruları gündem olmaya başladı.

Gündem
Giriş Tarihi : 30-04-2021 20:57
Tam kapanmada camide bayram namazı kılınacak mı ?
"

Ramazan ayı koronavirüs  salgınındaki artış sebebiyle kısmi kapanma dönemine denk gelmiş oldu. Vaka sayıları sebebiyle ülkemizde teravih namazları camilerde kılınamıyor. Öte yandan Samsun ’da tam kapanma sürecinde camiler açık mı, kapalı mı?” sorusuna cevap ararken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ’tan konuya ilişkin açıklama geldi. Erbaş, yasakta camiler açık mı sorusu hakkında son durumu bildirdi.

ARALIKSIZ 18 GÜN KAPANMA 

Türkiye’de koronavirüs vakalarını azaltmak adına bu akşam itibariyle 18 günlük bir tam kapanma sürecine girdi Aralıksız sokağa çıkma yasağının uygulanacağı bu süre zarfında, tam kapanmada camiler açık mı, kapalı mı, bayram namazı kılınacak mı ? merak ediliyor.


SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA CAMİLER AÇIK MI? 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşların kendi mahallelerinde bulunan camilerde vakit namazlarını ve bayram namazlarını kılabileceklerini ifade etmişti. Ancak yalnızca yürüme mesafesindeki camilerde ibadet edilebileceğini kaydetti.Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da tam kapanma sürecinde camilerin bu süreçte açık olacağını duyurdu. Vatandaşların teravih namazı hariç tüm namazlar için camilere gelebileceğini ifade etti. Mesafeye, maskeye ve temizliğe dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

BAYRAM NAMAZI NE ZAMAN? 

Bu yıl Ramazan Bayramı tam kapanma sebebiyle evlerde kutlanacak. Ramazan Bayramı 13 Mayıs Perşembe günü başlayacak. Bayram namazı 13 Mayıs’ta camilerde kılınabilecek.

BAYRAM NAMAZI CAMİLERDE KILINACAK MI? 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da tam kapanmada camiler açık mı, kapalı mı sorusuna istinaden, camilerin bu süreçte açık olacağını duyurdu. Vatandaşların teravih namazı hariç tüm namazlar için camilere gelebileceğini ifade etti. Mesafeye, maskeye ve temizliğe dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

EditörEditör

YORUMLAR