bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
29 MART Cuma 01:54
Advert

SAMSUN'DA ALARM VERİLDİ

Türkiye kademeli normalleşme stratejisi ile birlikte pek çok ilde kısıtlamaların esnetilmesinin mutluluğunu yaşarken, normalleşmede gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı yeni verilere çevrildi.

Sağlık
Giriş Tarihi : 03-03-2021 10:01
SAMSUN'DA ALARM VERİLDİ
"

100 bin kişiye düşen vaka sayısında bir önceki hafta ilk sırada yer alan Ordu, bu hafta da birinciliği kimseye kaptırmadı. Ordu 100 bin kişiye düşen 301.76 vaka ile ilk sırada yer alırken, Ordu’yu 264.71 vaka ile Giresun, 262.17 vaka ile Samsun takip etti. 100 bin kişiye düşen vaka sayısının en az olduğu il ise 2.29 ile Şırnak oldu. Şırnak’ta bir önceki hafta bu sayı 4’tü.

Bakanlığın açıkladığı tabloya göre, İstanbul’da 100 bin kişide görülen vaka sayısı 68.23’den 89.90’a yükseldi. Bu yükseliş, İstanbul’un haftalık vaka sayısını yaklaşık 3 bin 350 artırarak 10 bin 550’den 13 bin 900’e yükseltti.

REKOR SİNOP'TA 

Başkent Ankara’da ise geçen haftaya göre 4.45’lik artış yaşandı. Vaka sayısı geçen hafta 2 bin 4 olan Ankara’da haftalık vaka sayısı 2 bin 256’ya yükseldi. Geçen haftaya göre, en yüksek artış oranı Sinop’ta görüldü. Sinop’u Ordu, Samsun, Balıkesir, Giresun takip etti.

EN FAZLA ARTIŞ SAMSUN'DA 

Oran artışında dikkati çeken diğer iller de Kırklareli, Kütahya, Çanakkale, Edirne, Sakarya, Trabzon oldu. İl nüfusu bazında İstanbul’un dışında, vakalarda en fazla artış, Samsun’da yaşandı.

Samsun’da haftalık vaka sayısı geçtiğimiz haftaya göre yaklaşık 803 kişi artarak 3 bin 555 oldu. Nüfusuna göre vaka sayısı artışında Samsun’u, Balıkesir, Ordu, Giresun ve Sinop takip etti.

100 bin kişiye düşen haftalık vaka sayısında düşüş sağlayan 23 il arasında Karaman, Ardahan, Çorum, Kırşehir ve Şanlıurfa başı çekti. İbreyi aşağı çeviren diğer iller ise Adana, Adıyaman, Ağrı, Antalya, Ardahan, Batman, Bingöl, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kırşehir, Mardin, Nevşehir, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre “çok yüksek riskli” kentler olarak “kırmızı” kategoride yer alan Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman’ın yer aldığı 17 ilde kontrollü normal hayata geçiş için resmi kurumlar ve halk teyakkuza geçti. Ancak bazı illerde vaka artışlarına rağmen cadde ve sokaklardaki yoğunluk dikkat çekti.

ORDU TAM KAPANMA İSTİYOR 

Ordu: Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, yüz bin nüfusta 301,76 oranıyla 81 il arasında yine ilk sırada yer alan Ordu’da, vaka sayılarında yaşanan artışa rağmen cadde ve sokaklardaki yoğunluk dikkat çekti.

Güvenlik güçleri, yoğunluk yaşanan caddelerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulaması yaparken, vatandaşlar tam kapanma talebinde bulundu. Vatandaşlardan Yekta Tulum “Her şeyi devletten beklemeyeceksiniz. Tedbirlere uyulmuyor. Bana göre tam kapanma olmalı” diye konuştu.

CADDELERDE YOĞUNLUK YAŞANDI 

Trabzon: En çok vaka görülen iller arasında 1’inci sıradan 4’üncü sıraya gerileyen Trabzon’da, dün yine cadde ve sokaklardaki insan yoğunluğu yaşandı. Tokat: Kentte geçen hafta vaka sayısı yüz binde 149,20 olurken, bu hafta 166,50 olarak tespit edildi. Koronavirüs vakalarının artış göstermesine rağmen, gün içerisinde cadde ve sokaklarda yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar ek tedbirler alınması istedi.

SAMSUN'DA GİZLİ EKİP 

Samsun: Vaka oranında Türkiye’de dördüncü sırada yer alan kentte tedbirler için teyakkuza geçildi. Vali Zülkif Dağlı’nın yakın korumaları ile fotoğrafçılardan oluşan sekiz kişilik “gizli ekip”, koronavirüs vakalarındaki artış üzerine kentteki işlek cadde, sokak, meydan ve pazar yerlerini tek tek dolaşıp buralardaki insan yoğunluğunu fotoğraflıyor. Fotoğrafların ulaştırıldığı Vali Dağlı tarafından kalabalık olan bölgelerde yoğunluğunun azaltılması ve tedbirlere uyulmasını sağlamak için ilgili ekipler görevlendiriliyor.

EditörEditör

YORUMLAR