bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
26 NİSAN Cuma 15:49
Advert

PROJELERİ İHALE ETME NOKTASINA GELDİK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda yaptığı açıklamada bu yıl bazı projeleri ihale etme noktasına geldiklerini belirterek, yapılan çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

Gündem
Giriş Tarihi : 12-08-2020 10:59
PROJELERİ İHALE ETME NOKTASINA GELDİK
"

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Başkan Mustafa Demir’in başkanlığında Ömer Halisdemir Toplantı Salonunda yapıldı. 41 gündem ve 4 gündem dışı olmak üzere toplam 45 maddenin görüşüldüğü mecliste 43 gündem maddesi görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Mecliste bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, projelerle ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Bu yıl bazı projeleri ihale etme noktasına geldiklerini ifade eden Başkan Demir, “Özellikle mekanik otoparklar ağırlıklı olmak üzere projelerimiz ihale aşamasında. Bir de Subaşı’ndaki projemiz bitti. Burada 8 metre kadar aşağıya inilecek, incelememiz devam ediyor. Orada güzel bir mescit tasarımı hazırlandı. Bunu da bir hayırsever vatandaşımız yapmayı üstlendi. Anaket İş Merkezi ile ilgili de Eylül ayında takdir davaları neticeleniyor. Onun da inşallah projesi bitti, uygulamaya hazır” dedi.

Çarşamba ve Ladik ilçelerindeki otopark çalışmalarından da söz eden Başkan Demir, Türkiye’nin en iyi çözüm merkezlerinden birini Samsun’a yapacaklarını ve bu yıl ihale edeceklerini söyledi. Ayrıca minibüs terminalinin de uygulama projesinin bittiğini şuan ihale şartnamesi çalışmalarının sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Saathane Meydanı’nda ise şuanda tamamen yüzde 95’in üzerinde hissedarlar geldi, anlaşma yaptı. Kat karşılığı sözleşmeleri imzaladılar. Oradaki az sayıdaki hak sahipleriyle ilgili yargı sürecinin de neticelenmesiyle birlikte oranın inşaatını hazır hale getiriyoruz. Atakum’daki kütüphane ile ilgili çalışmalar seri bir şekilde devam ediyor. Yalı Kafe’nin uygulama projesi sürüyor. Bu projelerimizin bir kısmında merkezi hükümetin kaynaklarından istifade edeceğiz ama ağırlıklı olarak biz bunları kendi kaynaklarımızla ihale edip planlı bir şekilde uygulamaya geçireceğiz.”

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadeleyi başlatmak için Bandırma Vapuru ile Samsun'a gelişinin ardından, Amasya'ya gidişinde kullandığı 98 kilometrelik 'Kurtuluş Yolu’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da katkılarıyla bir çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Demir, “Burada Bakanımız Sayın Murat Kurum’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Kurtuluş Yolu ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Fen İşleri Daire Başkanlığımız da diğer ilçelerde olduğu gibi kaliteli, nitelikli altyapısı mükemmel bir çalışma yapacak” diye konuştu.

Samsun’un 13 Mavi Bayraklı plaja sahip olduğunu belirten Başkan Mustafa Demir, buralarda gerekli tüm tedbirlerin alındığını dile getirerek şöyle konuştu:

“Bu plajlar, belediyemizin yönetiminde ve denetimindeki plajlar. Bunlarla ilgili tüm tedbirleri belediye olarak aldık. Güvenlik şeritleri, denizdeki güvenlik dubaları gibi tedbirler alındı. Özellikle cankurtaranlar da orada denetimler yapıyorlar. Belli aralıklarla boğulma tehlikesi geçiren vatandaşlarımıza ulaşacak şekilde gerekli tedbirler alınmış durumda. Zaten bizim tedbir aldığımız o bölümlerde de boğulmalar olmuyor. Vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, özellikle korunaklı ve Mavi Bayraklı plajlarımızda denize girmelerini tavsiye ediyoruz.”

EditörEditör

YORUMLAR