bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
29 MART Cuma 16:04
Advert

Milyonlarca insana Bitcoin şoku!

Dijitalleşen dünya ile birlikte hayatara girenkripto paralar dünyanın en çok konuştuğu konular arasıda yer alıyor. Milyonlarca insanın yatırım yaptığı kripto paraların piyasa değeri ise 12 Mayıs’tan bu yana geriliyor. 2.5 trilyon dolarlık piyasa değerindeki gerileme ivme kazandı. Elon Musk’ın twetleriyle başlayan satışlar, Çin’in kripto para birimleriyle yapılan işlemlere sınırlama getirmesi ile arttı.

Ekonomi
Giriş Tarihi : 23-05-2021 17:05
Milyonlarca insana Bitcoin şoku!
"

Gelen satışlarla kripto piyasasındaki erime devasa rakamlara ulaştı. 10 günde kripto para piyasası 900 milyar dolar gerileyerek 2,5 trilyon dolardan 1 trilyon 603 milyar dolara çekildi. Milliyet'ten Zeynep Aktaş'ın ilgili yazısı şöyle; Türkiye’de bu piyasada 5-6 milyon kişinin işlem yaptığı ve 14 milyon kişinin de ilgi alanına girdiği biliniyor. Yüksek oynaklık çıkışlarda heyecan yaratsa da düşüşlerde psikolojileri bozuyor. Ancak bu hareketlilik kripto piyasasına olan ilgiyi düşürmek bir yana daha da artırıyor.

KRİPTO PARA PİYASASI 7 GÜNDE 900 MİLYAR $ ERİDİ

Piyasanın beş büyük aktörü Bitcoin, Ethereum, Tether, Biance ve Cardano. Son yedi günde Bitcoin yüzde 26, Ethereum yüzde 40, Biance yüzde 45, Cardano ise yüzde 25 değer kaybetti.Tether ise bu sürede yüzde 0.19 yükseldi. Yılın her günü 7/24 işlem gören bu piyasada bir regülasyonun olmaması yüksek kazançları getirebildiği gibi yüksek kayıplara da yol açabilmekte. Warren Buffett, “Krizlerin en büyük kaybedeni panikleyenlerdir” diyor. Çin dalgası geçtiğinde piyasalarda yukarı doğru sert düzeltmeler yaşanabilir. Ancak her an yeni bir gelişme olabileceği, regülasyona ilişkin bir açıklama ya da kurumsal yönde satışları artıracak bir etki yaşanabileceği de göz ardı edilmemeli.

ABD'DEN BİTCOİN HAMLESİ

Milyonlarca insan tarafından kullanılan ve rağbet gören Kripto paralara yönelik ABD'den ise bir hamle geldi. ABD Hazine Bakanlığı, 10 bin doların üzerindeki kripto para varlıklarının vergi dairesine bildirilmesini istedi. ABD Hazine Bakanlığının vergi uyumluluğu planında özellikle kripto paralar konusunda kontrolün sağlanması için rapor hazırlandı. Raporda, piyasa değeri 2 trilyon dolara çıkan kripto paraların endişe oluşturduğu belirtildi. Kripto para birimlerinin vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere genel olarak yasa dışı faaliyetleri kolaylaştırarak önemli bir tespit sorunu oluşturduğuna dikkat çekildi. İşletme gelirinin nispeten küçük bir bölümünü oluşturmasına rağmen kripto para işlemlerinin gelecek 10 yılda öneminin artmasının muhtemel olduğu vurgulandı. Kaynak:ekonomi.haber7.com

EditörEditör

YORUMLAR