bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
20 NİSAN Cumartesi 11:37
Advert

KIZILIRMAK DELTASININ İMARA AÇILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Kızılırmak Deltası’nının imara açılmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

Gündem
Giriş Tarihi : 27-10-2020 11:52
KIZILIRMAK DELTASININ İMARA AÇILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL.
"

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde çıkan yangın sonrası ortaya atılan imara açılması ile ilgili olarak, “Delta koruma altına alındığı için imara açılması söz konusu değil” dedi.

BOŞUNA ZARAR VERDİLER
Kızılırmak Deltası’nın mutlak koruma alanı altına alınmış bir alan olduğunun altını çizen Başkan Topaloğlu, “Delta, koruma altına alındığı için imara açılması söz konusu değil. İmara açmak için kundaklama yapıldı ise, boşuna uğraşıp doğal habitatına zarar verdiler, yazık!” diye konuştu.

AKLIMIZA KUNDAKLAMA GELİYOR
Kundaklama raporu olsa dahi Kızılırmak Deltası’nın imara açılmasının mümkün oılmadığını kaydeden Başkan Topaloğlu, “Vatandaşlar Kızılırmak Deltası’nı ziyarete geliyorlar. Bu sebeple de insanların yapmış olduğu yanlış bir hareketle de ufak çapı bir yangın büyümüş olabilir. Yangının 3 ayrı noktadan çıktığına dair rapor var. Bu yüzden bizlerin de aklına kundaklama geliyor. Fakat delta koruma altına alındığı için imara açılması söz konusu değil. İmara açmak için kundaklama yapıldı ise boşuna uğraşıp doğal habitatına zarar verdiler, yazık!” dedi.

HERKES KONUŞUYOR
Alanın imara açılması için Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onay vermesi gerektiğini ve bunun söz konusu olmadığını belirten Topaloğlu, “Bulunan mevkide kamera olmadığı için net bir bilgimiz yok. Kundaklamak isteyenler burayı ne için kundaklasın? Herkes kafasına göre konuşuyor. Yangın çıkan alanın bir sene içinde normale döneceğini düşünüyoruz. Eğer ki ağaçlandırma ve yeşillendirme gerekiyor ise elimizden geleni yaparız” ifadelerini kullandı.

EditörEditör

YORUMLAR