bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
19 NİSAN Cuma 02:27
Advert

KADINLARIMIZ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 86. Yıldönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gündem
Giriş Tarihi : 05-12-2020 00:39
KADINLARIMIZ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ
"

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

“Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuştuğu 5 Aralık 1934, siyasi tarihimiz açısından bir dönüm noktasıdır. Kadınlarımızın, dünyadaki pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmesi demokrasimizin bugün geldiği noktaya ulaşmasında önemli bir etkendir.

Ülkemizde ilk defa 1935 seçimleriyle Meclis’e giren kadınlarımızın sayısı bugün, 54’ü AK Parti’den olmak üzere 101’e ulaşmıştır. Kadınların siyasette var olma çabası, ulusal, bölgesel ve küresel sorunların çözümünde aktif roller üstlenmeleri insanlığın geleceği adına umut vericidir. Kadın Milletvekili sayısını daha da yukarı taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti olarak 2002’den itibaren hayata geçirdiğimiz reformlarla kadınlarımız siyasi, ekonomik, akademik hayatta gerçek anlamda var olmaya başlamışlardır.

Toplumların ilerlemesi, kadına verdiği değerle doğru orantılıdır. Kadınların sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda eşit fırsatlardan yararlanmalarının sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bunun için AK Parti olarak yaptığımız çalışmalarla kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvenceye aldık. Kadınların karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin artırılması, daha kaliteli eğitim imkânına sahip olmaları, işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştırma, istihdamlarının artırılması, sosyal güvencelerinin sağlanması gibi hedeflerle çalışmalarımız devam etmektedir.

Kadınlarımız için verilen her mücadele demokrasimizin geleceği için de verilmektedir. Bu bakımdan hiçbir adımı yeterli görmüyor, kadınların hayatın her alanında daha fazla yer alabilmesi adına ortaya koyduğumuz gayretlerimizi sürdürüyoruz. Kadınların hakkını ihlal eden her türlü yaklaşımı ise en net biçimde reddediyoruz.

Gelişen, büyüyen, kalkınan ve dünya siyasetine yön veren bir Türkiye'yi, kadınların ve erkeklerin güçlü işbirliğiyle hep birlikte inşa ediyoruz.

Şehrini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil eden ve AK Parti’de siyaset yapan bir Milletvekili olarak; kadınları siyasetin öznesi olarak gören ve destekleyen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde millete hizmet yolculuğumuzu sürdürüyoruz.

Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesi’nin 86. Yıl dönümünde, kadınlarımızın hakkının teslim edilmesine öncülük eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tarih boyunca kahramanlıklarıyla destan yazan, başarılarıyla örnek olan kadınlarımızı şükranla anıyorum. Dünya Kadın Hakları Günü’nün hakları ellerinden alınan, özgürlükleri kısıtlanan tüm kadınlar için güvenli ve adil bir dünyaya vesile olmasını diliyorum.”

EditörEditör

YORUMLAR