bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
28 MART Perşembe 14:58
Advert

Kadınlar hem üretiyor, hem kazanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nde açılan kurslar sayesinde kadınlar hem üretiyor hem de para kazanıyor.

Ekonomi
Giriş Tarihi : 25-11-2022 09:29
Kadınlar hem üretiyor, hem kazanıyor

 Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nde açılan kurslar kadınların hayatlarını değiştirmekle beraber üretim yapıp para kazanmalarını ve özgüvenlerinin de artmış olmasını sağlıyor. Özellikle kurslara ilgi gösteren ev hanımları çeşitli el sanatlarını öğrenip, ürettikleri ürünlerini maddi kazanca dönüştürüyor. Son dönemde en çok talep gören kursların başında ise ‘Amigurumi örgü organik bebek’ kursu geliyor.

İlkadım Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle düzenlenen kursa katılan kadınlar, pamuk ipliği, tığ ve elyaf kullanarak örgü bebekler yapıyor. Amigurumi bebeklerin fiyatı 150-300 TL arasında değişiyor. Kadınlar örgü bebeklerin satışından elde ettikleri kazançla birlikte aile bütçesine katkı sağlıyor. Birçoğu hayatında ilk defa para kazanan kadınlar, bu sayede özgüvenlerinin arttığını söyleyerek verilen hizmet nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti.



 

EditörEditör

YORUMLAR