bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
20 NİSAN Cumartesi 12:14
Advert

JASAT GÖZ AÇTIRMIYOR

Samsun Valiliği İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Olay Yeri İnceleme Timi ile Kavak, Ondokuzmayıs, Ayvacık,  Tekkeköy, Vezirköprü, Çarşamba, Atakum, Canik, Ladik ve Terme İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan ortak çalışma neticesinde hırsızlık olaylarına karışan 12 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı.

Asayiş
Giriş Tarihi : 03-11-2020 12:43
JASAT GÖZ AÇTIRMIYOR
"

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamaya göre;

1. Kavak İlçesi Tekke Mahallesinde 23.10.2020 tarihinde 1 şahsa ait fidanlık etrafına çevrili 4 adet demir direk kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınması olayı ile ilgili olarak 1 şüpheli şahsın üç tekerlekli motosiklet ile olayın meydana geldiği bölgede olduğu tespit edilmiş,  yapılan sorgulama neticesinde suçunu itiraf etmiştir. Şüphelinin çalmış olduğu 4 adet demir direkt sahibine teslim edilmiş olup, olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.

2. Ondokuzmayıs İlçesi Dereköy Mahallesinde 24.10.2020 günü 1 şahsa ait büfenin camının kırılması neticesinde büfe içerisinde bulunan 7.245 TL değerinde sigara ve 2.000 TL nakit paranın çalınması olayı ile ilgili Olay Yeri İnceleme Timleri tarafından olay yerinden alınan ayakkabı izlerinin, şüpheli hareketler sergileyen 1 şahsa ait ayakkabı ile benzerlik göstermesi sebebiyle J.Kriminal Daire Başkanlığına gönderilmek üzere muhafaza altına alınmış olup, olayla ilgili 1 şahıs gözaltına alınarak tahkikata başlanılmıştır.

3. Ayvacık İlçesi Gürçam Mahallesinde 25.10.2020 günü 1 şahsın evinden 5.000 TL değerinde altın kolyesinin çalınması olayı ile ilgili olarak yapılan araştırma neticesinde, şüpheli 1 şahıs yakalanarak 5.000 TL değerindeki altın kolye sahibine teslim edilmiş olup, olayla ilgili 1 şüpheli şahıs gözaltına alınarak tahkikata başlanılmıştır.

4. Tekkeköy İlçesi Kahyalı Mahallesinde 26.10.2020 günü 1 şahsın evinden 1 adet televizyon, 3 adet tencere, 2 adet tava, 3 adet yolluk, 2 adet halı ve 40 kilo et çalınması olayı ile ilgili olarak yapılan inceleme neticesinde, olay şüphelisi 1 şahsın adresinde yapılan arama neticesinde yakalanmış olup, olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.

5. Vezirköprü İlçesi Mezra Mahallesinde 26.10.2020 günü SASKİ Genel Müdürlüğüne ait su boru hattını kullanılamaz hale getirilmesi olayı ile ilgili olarak bölgede yapılan kamera araştırmaları neticesinde olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 1 şahıs yakalanmış olup, olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.

6. Çarşamba İlçesi Karacalı Mahallesinde 27.10.2020 günü kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 1 şüpheli şahıs gözaltına alınarak tahkikat başlatılmıştır.

7. Çarşamba İlçesi Yukarı Donurlu ve Helvacalı Mahallelerinde 28.10.2020 günü meydana gelen evden hırsızlık olayları ile ilgili bölgede yapılan inceleme sonucunda güvenlik kamerası görüntülerinden şüpheli 1 şahsın evlerden çalmış olduğu ağaç kesme motorlarını Çarşamba merkezinde bir iş yerine sattığı tespit edilmiş olup, ele geçen ağaç kesme motorları sahiplerine teslim edilmiştir. Olayla ilgili 1 şüpheli şahıs gözaltına alınarak tahkikat başlatılmıştır.

8. Atakum İlçesi Aksu Mahallesi Kayadibi Mevkiinde 28.10.2020 günü Haberleşme ve Nakil kablosu hırsızlığı olayı ile ilgili olay yerinde yapılan inceleme neticesinde, şüphelilere ait 1 adet pense, 1 adet keski ve 1 adet kerpeten bulunmuş, olay yeri bölgesinde gezen 1 şüpheli şahıs yakalanmış, yaptığı telefon görüşmelerinden ve mülakattan şüpheli bilgiler vermesi üzerine olayın kaçan şüphelileri olduğu anlaşılan 2 şüpheli şahsın bilgisine ulaşılmıştır. Olay yeri çevresinde yapılan kontrolde şüpheli şahısların kullandığı belirlenen plakasız motosiklet tespit edilmiştir. Olayla ilgili 2 şahıs gözaltına alınarak tahkikata başlanılmıştır.

9. Canik İlçesi Gültepe Mahallesinde 29.10.2020 günü 1 şahsın yazlık olarak kullandığı evine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce pencereden girilmek suretiyle ev içerisinde bulunan ev ve eşyalarını dağıtarak zarar verilmiştir. Şahsın ev ve eklentilerinde yapılan arama neticesinde 6 adet parmak izi tespit edilmiş olup, kimliği tespit edilen 1 şüpheli şahsın yakalama çalışmaları devam etmektedir.

10. Kavak İlçesi Tekke Mahallesinde 31.10.2020 tarihinde 1 şahsa ait bahçede bulunan 5 adet demir köşebent ve 5 adet demir sacı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınması olayı ile ilgili olarak 1 şüpheli şahsın üç tekerlekli motosiklet ile olay bölgesinde olduğu tespit edilmiştir. Şüpheli şahıs sorgusunda suçunu itiraf etmiş, çaldığı malzemeler sahibine teslim edilerek, olay ile ilgili tahkikata başlanılmıştır.

11. Ladik İlçesi Akyar Mahallesinde 01.11.2020 günü taş ocağında bulunan iş makinelerinden meydana gelen mazot hırsızlığı olayı ile ilgili yapılan araştırma neticesinde olaya karışan 1 araç ile şüpheli 1 şahıs yakalanmış olup, olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.

12. Terme İlçesi Sakarlı Mahallesi Ordu–Samsun karayolu üzerinde 01.11.2020 günü meydana gelen faili meçhul otodan hırsızlık olayında, araç sürücüsüne ait araçta bulunan çanta içerisinden 350 TL, kimlik ve banka kartlarının çalınması olayı ile ilgili bölgede bulunan güvenlik kameraların incelenmesi neticesinde, hırsızlık olayını gerçekleştiren 1 şüpheli şahıs ve olayda kullandığı araç ele geçirilmiş olup, olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.

Son 10 gün içerisinde; 3 evden hırsızlık, 1 iş yerinden hırsızlık, 1 otodan hırsızlık, 1 akaryakıt hırsızlığı, 1 kullanma hırsızlığı, 1 diğer hırsızlık, 2 kamuya ait mala zarar verme ve 2 kişilere ait mala zarar verme olayı olmak üzere toplam 12 olay meydana gelmiş, bu olaylarda 12 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.

EditörEditör

YORUMLAR