bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
28 MART Perşembe 17:16
Advert

İLKADIM BELEDİYESİ ELEKTRONİK ATIKLAR EVLERDEN TOPLAYACAK

İlkadım Belediyesi, daha önce sadece seyyar atık getirme merkezlerinde toplanan elektrikli ve elektronik atıklar için yeni bir kampanya başlattı. Pek çok kişinin tedbir amaçlı olarak evde kalmaya özen gösterdiği bu süreçte, e-atıklar talep doğrultusunda adreslerden alınmaya başlandı. Kullanım ömrünü tamamlayan elektronik atıkların toplanmasına imkan sağlayan proje kapsamında  doğanın korunmasına ve ekonomiye katkı sunacak olan ‘Elektronik Atık Toplama Aracı” İlkadım ilçesinde elektronik atık toplayacak.

Gündem
Giriş Tarihi : 24-03-2021 10:59
İLKADIM BELEDİYESİ ELEKTRONİK ATIKLAR EVLERDEN TOPLAYACAK
"

İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 01 Mart’tan bu yana devam ettirilen uygulama; kullanım ömrü tamamlanmış çamaşır makinesi, teyp, ütü, televizyon, bulaşık makinesi, yazıcı, cep telefonu, dvd oynatıcı, kaset çalar, ve dikiş makinası gibi her türlü elektrikli ve elektronik ürünü kapsıyor. Bu gruptaki atıklarını evinden aldırmak isteyen İlkadımlı vatandaşlarımız “444 55 06 “Alo Atık Hattı  numaralı telefonu arıyor ve randevu tarihi ayarlanıyor. Belirlenen gün ve saatte başvuru sahibi tarafından kapı girişine bırakılan atıklar, belediye ekiplerince alınarak lisanslı geri dönüşüm firmasına teslim ediliyor.

“Çevremizin korumak adına önemli kararlar alıyoruz”

Teknolojinin hızla gelişmesi ve tüketimin artmasına paralel olarak, elektrikli ve elektronik atık miktarının da giderek artış gösterdiğine dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “ Bu kapsamda çevremizin korunması içinde önemli kararlar almaya devam ediyoruz. Çevremizi, doğal yapıyı, havayı ve topraklarımızı korumayı kendimize prensip edindik. Bu kapsamda elektronik eşyaların toplanması için çalışma başlattık. Bu çalışma ile elektronik eşya toplama kutuları, evlerde ve iş yerlerinde ömrünü tamamlayan tüm elektronik atıkların toplanmasına imkan sunacak. Evlerimizde ve iş yerlerimizde telefondan klavyeye, televizyondan yazıcıya tüm elektronik eşyaların toplanacağı çalışmamızı ilçemize kazandırıyoruz.

“Halkımızın bu kampanyamıza desteklerini bekliyoruz”

Bu gruptaki atıklar insan sağlığını tehdit ediyor ve çevreye onarımı mümkün olmayan zararlar veriyor. Hem bu konuya ilişkin farkındalık yaratmak, hem de gönüllü karantina günlerinde hizmeti vatandaşlarımızın evine taşımak amacıyla e-atık toplama kampanyamızı başlattık. İlkadımlı  çevreye duyarlı vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum ve halkımızın bu çalışmaya destek vermesini arzu ediyoruz. İlk etapta 01 Mart 2021– 01 Mart 2022 arası olarak açıkladığımız kampanyayı, daha sonra da devam ettireceğiz. İlerleyen süreçte diğer türdeki atıklar için de evlerden toplama çalışmalarımız olacak” dedi.

Alo atık hattıyla alınacak elektronik eşyaların listesi;

Büyük ev eşyaları

Küçük ev aletleri

Bilişim ve telekomünikasyon ekipmanları

Tüketici ekipmanları

Aydınlatma ekipmanları

Elektrikli ve elektronik aletler (büyük ve sabit sanayi aletleri hariç olmak üzere)

Oyuncaklar, eğlence ve spor ekipmanları

Tıbbi cihazlar

İzleme ve kontrol aletleri

Otomatlar

EditörEditör

YORUMLAR