bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
19 NİSAN Cuma 20:47
Advert

İlk Namaz Ramazan ayında teravih ile birlikte

Restorasyon çalışmaları devam ederken Bafra Çarşı Camii'nde ilk namaz 'Ramazan' ayında teravih ile birlikte kılınacak.

Gündem
Giriş Tarihi : 22-06-2021 11:01
İlk Namaz Ramazan ayında teravih ile birlikte
"

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı bir dizi ziyaretler, toplantılar ve incelemeler için geldiği Bafra ilçesinde Bafra Çarşı Camii restorasyon alanında incelemelerde bulundu yetkililerden bilgiler aldı.

Kültürel ve tarihi miraslarımıza verdiğimiz değer kapsamında Bafra’mızın Osmanlı dönemine ait tarihi eserlerinden olan 169 yıllık Bafra Çarşı Camii’nin restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen ve Vafıklar Genel Müdürlüğü Samsun İl Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Samsun Valisi Doç.Dr.Zülkif Dağlı’ya Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç eşlik etti. İnceleme sonunda bir açıklama yapan Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı,’’ Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kültürel ve tarihi mirasları koruma çalışması kapsamında restorasyon çalışmaları devam eden, 1852 yılında inşa edildiği tahmin edilen tarihi Çarşı Camii'de incelemelerde bulunduk dedi.

Bafra'da ne kadar yol aldığımızı hep birlikte gözlerimizle müşahede etmiş bulunuyoruz diyen Dağlı, Bildiğiniz gibi yine merkezdeki Çarşı Camimizde restorasyon çalışmalarını yerinde inceledik. Orada da belli bir aşamaya gelindiğini gördük. Ramazan ayına girmeden oranın açılışını hep birlikte yaparız’dedi.

EditörEditör

YORUMLAR