bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
20 NİSAN Cumartesi 04:45
Advert

HİÇBİR MİLLETİN HAYATINDA BÖYLE BİR 20 YIL YOK

Türkiye Muhtarlar Federasyonu tarafından “Hepimiz Birlikteyiz, Türkiye İçin Görevdeyiz” sloganı ile başlatılan 'Türkiye Muhtarları El Ele' projesinin açılış toplantısında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye’nin son 20 yılda çok önemli bir mesafe kat ettiğini, hiçbir milletin hayatında böyle bir 20 yıl olmadığını söyledi.

Gündem
Giriş Tarihi : 31-03-2021 16:38
HİÇBİR MİLLETİN HAYATINDA BÖYLE BİR 20 YIL YOK
"

Türkiye Muhtarlar Federasyonu tarafından “Hepimiz Birlikteyiz, Türkiye İçin Görevdeyiz” sloganı ile başlatılan 'Türkiye Muhtarları El Ele' projesinin açılış toplantısı Samsun Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda yapıldı. Vali Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, İçişleri Bakanlığı Muhtarlar Dairesi Başkanı Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İlçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, ve 27 ilden gelen 123 muhtarın yer aldığı toplantıda katılımcı demokrasinin desteklenmesi, muhtarlar arasında iş birliğinin güçlendirilmesi, bölgesel farklılıkların azaltılması ve muhtarların bölgeler arası sosyokültürel diyaloglarının kurulması gibi konular ele alındı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen muhtarları Samsun’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 81 ilin tüm medeniyet kodlarını, bütün izlerini burada gördüğünü ifade ederek, “Son 20 yılda her birimizin fert fert mütevazi gayretleriyle ülkemizin nereden neye geldiğine bir bakalım. Dünyanın bütün milletlerini inceleyelim. Hiçbir milletin hayatında böyle bir 20 yıl yok. Hemen hemen her alanda mesafe kat ettik. Özellikle şu 15 Temmuz ihanetini bir defa düşünelim. Tarih boyunca bize ait olan bizim olan imkanlarımızla bizi vurduklarını görüyoruz. Bugün de öyle değil mi? Bizi zayıf düşürecek ellerinde ne imkan varsa kanaviçe gibi dokuyorlar. Ülkede birimizin canı hepimiz için olgusunu unutmadıkça Allah’ın izniyle bu ülke ilerlemesine devam edecek” dedi.

“Şehitlerimizin kanıyla bulanmış medeniyet kodlarımızı canlı ve diri tutmalıyız” diyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ülke olarak bunun farkındayız. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi dünya 5’ten büyüktür. Bu gücü ve enerjiyi nereden alıyoruz. İşte buradan, sizlerden. Demokrasimizin beşiği muhtarlarımız ile her bir vatandaşımızın gayretiyle, bu vizyonu canlı tutmak için ne yapabiliriz demenin ne kadar anlamlı olduğunu gelecek nesillere enerji sağlayacağını unutmamalıyız. Bir tek bizim ülke insanının değil gönül coğrafyamızın, dünya insanlığının bize ihtiyacı var. Biz bu bilinçle, bu medeniyet kodlarıyla yoğrulmuş, istikbale doğru yürüyen milletiz. Allah çalışmalarımızı gücümüzü kuvvetimizi bereketlendirsin” ifadelerini kullandı.

EditörEditör

YORUMLAR