bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
19 NİSAN Cuma 04:07
Advert

HES BİLGİNEDİRME AMAÇLI BROŞÜR VE AFİŞ DAĞITIMI TAMAMLANDI

Bafra Belediyesi, Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 05 Eylül 2020 tarih ve 111 No’lu kararıyla İlimizde kamu, özel kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin ve hizmet almak için kamu, özel kurum ve kuruluşlara giden vatandaşların HES Kodu kullanmaları gerektiğinden, ilçe genelinde bilgilendirme amaçlı hazırlanan broşür ve afişlerin dağıtımını gerçekleştirdi.

Gündem
Giriş Tarihi : 09-09-2020 18:14
HES BİLGİNEDİRME AMAÇLI BROŞÜR VE AFİŞ DAĞITIMI TAMAMLANDI
"

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince dağıtımı gerçekleştirilen broşür ve afişler, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için HES kodu kullanımı ile ilgili bilgiler içeriyor.

Hayat EVE Sığar (HES) uygulaması, vatandaşların 01 Haziran 2020 tarihinden itibaren başlayan “Kontrollü Sosyal Hayat” sürecine uyumlarını kolaylaştırmak ve salgının yayılmasının takibini hızlı bir şekilde yapabilmek için Sağlık Bakanlığı’nca uygulamasına geçilen Hayat Eve Sığar Uygulaması akıllı telefonlara kurulabiliyor.

 “Hayat Eve Sığar” (HES) uygulamasından, e-Devlet’ten ve kısa mesaj servisinden (SMS) alınan HES koduyla;

Vatandaşlarımızın bulundukları bölgelerin COVID-19 salgınının yoğun olarak yaşanan bir yer olup olmadığı,

COVID-19 salgını açısından güvenli alanda bulunup bulunmadıklarını öğrenebilmeleri, salgınla ilgili gördükleri ihlalleri bildirebilmeleri, kendilerinin, ailelerinin ve çevresindekilerin COVID-19 salgınıyla ilgili sağlık durumlarını takip edebilmelerini sağlıyor.

 

Ayrıca “Hayat Eve Sığar (HES)” uygulamasından COVID-19 salgını ile ilgili güncel bilgileri öğrenebilmeleri de mümkün oluyor.

EditörEditör

YORUMLAR