bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
19 NİSAN Cuma 10:31
Advert

Büyükşehir’in Üreticiye Lavanta Fidesi Desteği Sürüyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sadece 2022 yılında 191 bin 500 adet lavanta fidesi vererek kırsal kalkınmaya katkı sağladıklarını belirterek, proje başlangıcından şu ana kadar ise toplam 1 milyon 911 bin 600 adet fide desteğinde bulunarak projenin sürdürülebilirliği ve verimliliği açısından önemli bir başarı ortaya koyduklarını söyledi.

Köşe Yazısı
Giriş Tarihi : 12-12-2022 17:53
Büyükşehir’in Üreticiye Lavanta Fidesi Desteği Sürüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Güneysınır’da alternatif ürün olarak örnek ekimi yapılan lavanta başarılı sonuçlar vermeye devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kırsalda yaşayan vatandaşların gelirini artırmak amacıyla tarımsal destekleri artırarak sürdürdüklerini ifade etti. Güneysınır’ı lavantanın üretim merkezi yapma hedefiyle çalıştıklarını kaydeden Başkan Altay, lavanta balının yanında hem yağlık olarak ekonomik katma değeri olan hem de görselliği ile turizm destinasyonlarına ev sahipliği yapmayı hedefleyen destek projesinde bu sene de fide dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Altay, “Tıbbi Aromatik Bitkiler Damıtma Tesisi’nin bölgeye kazandırılması ile artan hammadde ihtiyacının karşılanması, bölge çiftçisinin daha fazla alandan gelir elde etmesi, sulanamayan kurak ve atıl arazilerin tarıma ve ekonomiye kazandırılması amacıyla lavanta üretiminin daha fazla alana yayılmasını arzuluyoruz. Susuz tarım yöntemiyle yaptığımız çalışmalar kapsamda üreticilerimize sadece 2022 yılında 191 bin 500 adet lavanta fidesi desteğinde bulunduk. Proje başlangıcından itibaren şu ana kadar toplam 1.593 dekar alan ekilmek üzere 1 milyon 911 bin 600 adet fide dağıtımında bulunduk.” diye konuştu.

Ereğli İvriz Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Bölümü’nde kullanılmak üzere 2022-2023 eğitim-öğretim yılında yüzde 100 hibe ile 15 bin adet lavanta fidesi verildiğini de kaydeden Başkan Altay, “Ayrıca öğrencilerimize teorik eğitimin yanı sıra sahada da uygulama yaparak teknik olarak kendilerini geliştirme imkânı sağladık. 2 milyon 398 bin 848 metrekare ekilebilir tarımsal alana sahip lisemizde daha fazla nitelikli tarım yapabilmek ve daha fazla ürün elde edebilmek için arıcılık konusunda da teknik destek sağlanarak lavanta balı elde etmeyi planlıyoruz. Elde edilecek ürünlerin değerlendirilmesi ve işlenmesiyle de öğrencilerimize katkı sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

EditörEditör

YORUMLAR