bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
20 NİSAN Cumartesi 10:53
Advert

Esnafa Hibe Ödemesi Müjdesi

Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.

Gündem
Giriş Tarihi : 17-05-2021 19:59
Esnafa Hibe Ödemesi Müjdesi
"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın konuşmasından satır başları;

1 Haziran'dan itibaren başlayacak kademeli normalleşme takvimin ikinci etabını da konuştuk. Bu konudaki uygulama esaslarını milletimizle paylaşacağız. Aşı faaliyetlerine hız veriyoruz. Öğretmenler başta olmak üzere riskli grupların tamamını aşılamaya çalışıyoruz. Salgının üstesinden ancak hep birlikte hareket edersek gelebiliriz. Belirlenen tedbirler, hayata geçirilen uygulamalar bu sancılı, sıkıntılı süreci bir an önce geride bırakmak için milletimizin önüne konmaktadır. Salgının süresi uzadıkça sabırların tükendiğini biliyoruz, inşallah en zorunu geride bıraktık ama bir müddet daha ihtiyatlı gitmek mecburiyetindeyiz. Bundan sonra eskisi kadar kapsamlı ve kısıtlayıcı tedbirlere ihtiyaç olmayacağını ümit ediyoruz.

Attığımız her adımda insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla insanımız hem sağlığını hem de aşını koruma mücadelesi verdik. Salgın döneminde dünyada büyümeye devam edebilen nadir ülkelerden biri olduk. kısıtlamadan etkilenen sektörlere maaş, kira desteği yaptık. Vergi ve primle attığımız bu adımların yanında kredi kolaylığı gösterdik. Turizm sektörümüzü ayakta tutmak için ayrıca çalıştık, çabaladık.

Bir başka müjdeye daha geliyorum. 645 bin emeklimizin maaşını 1.500 liraya çıkardık. Tarım kredi kooperatiflerin, esnafların vergi ve sigorta primi ertelemeleri ile her kesimden insanımızı rahatlattık. Sadece merkezi yönetim bütçesinden yaptığımız harcamalar şimdiden 79 milyar liraya ulaştı. Bu rakam yıl sonunda 104 milyar lirayı bulacak. Merkezi yönetim bütçesiyle birlikte nakdi ödemelerin tutarı şimdiden 134 milyar lira olarak gerçekleşirken bu rakam, haziran sonu 181 milyar lirayı bulacaktır. Salgının başladığı günden bu yana toplamda 661 milyar liralık kaynağı insanımızın emrine vermiş olduk.

ESNAFA HİBE ÖDEMESİ 

Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programının projesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. Sayıları 235 bine ulaşan ilk grupta yer alan işletmelere 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız. Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, seyyar satıcılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, bakırcılar, ayakkabılar, tuhafiyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan, lokantalar, terziler dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

Çiftçilerimize de müjdelerimiz var. Ramazan ayı boyunca 180 bin ton patates ve kuru soğanı alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin borçları ertelenecektir.

EditörEditör

YORUMLAR