bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
26 NİSAN Cuma 14:16
Advert

ERHAN USTA BAKAN'A SORDU NEDEN O LİSTE YOK

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta Ladik’in, gelişmişlik açısından 8 ilçeden daha kötü durumda olduğunu söyledi.

Gündem
Giriş Tarihi : 21-12-2020 16:00
ERHAN USTA BAKAN'A SORDU NEDEN O LİSTE YOK
"

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Plan Bütçe Komisyonu üyesi ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesi Görüşmeleri'nde, Ladik’in 'İlçe Bazlı Teşvik Sistemi'nde neden bir üst grupta olmadığını sordu.

VARANK'A SESLENDİ

İlçe bazlı teşvik sistemine geçildiğini hatırlatarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a seslenen Usta, "Samsun'da 8 ilçe bir üst gruba taşındı. Fakat bizim ilçelerimizden bir tanesi var ki Ladik, hakikaten gelişmişlik açısından baktığımızda 8 ilçeden daha kötü durumda. Buna tekrar bakma, revize etme imkanı olur mu?’’ diye sordu.

REVİZE EDİLMESİ ŞART

Bakanlığın yazılı olarak verdiği cevapta, Ladik’in durumunun diğer ilçelerden daha iyi olduğunu, okur yazar kadın oranı, okul öncesi ve ortaöğretim okullaşma oranları, yüz bin kişiye düşen diş hekimi sayısı, kişi başı belediye geliri gibi hususlardan diğer ilçelere göre avantajlı olduğunu belirtmesi üzerine Usta, ‘’Bir değerlendirme yapılması ve revize edilmesi gerekiyor. Böyle bir ilçenin teşvik sisteminden yararlanmaması kabul edilemez. Ladik gözümüzün önünde, o bölgedeki diğer ilçelerden farksız, Demek ki sizin göstergeleriniz yanlış’’ diyerek eleştirdi.

EditörEditör

YORUMLAR