bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
28 MART Perşembe 20:44
Advert

DİNAMİK DENETİM İLKADIM’DA TAM GAZ DEVAM EDİYOR

ilçede faaliyetlerine başlayan iş yerlerinde denetimlerine aralıksız sürüyor

Gündem
Giriş Tarihi : 18-03-2021 18:44
DİNAMİK DENETİM İLKADIM’DA TAM GAZ DEVAM EDİYOR
"

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetleme modeline uygun olarak İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyetlerine başlayan iş yerlerinde denetimlerine aralıksız sürdürüyor.

Pandemi döneminde denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdüren İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kontrollü normalleşme döneminde denetleme modeline uygun olarak İlkadım’ın  tüm mahallelerini sokak sokak gezerek koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yüksek riskli kategoride sınıflandırılan süreçte, kontrollü normalleşme dönemine ivedi geçiş yapılabilmesi için denetim süreci hızlandırıldı. Temel unsur ve esasların ön planda olduğu denetimlerde zabıta ekipleri faaliyetlerine devam eden işletmelerin yanı sıra özellikle kısıtlama dönemi sonrası yeniden açılan iş yerlerini ziyaret ederek alınan tedbirleri kontrol etti ve dikkat edilmesi gereken kurallarla ilgili uyarılar gerçekleştirdi.

Ülkemizin mavi renkle tanımlanması en büyük temennimiz

Yapılan denetimle ilgili olarak bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş “İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 il valiliğine 14 maddelik yeni bir genelge gönderildi. Kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçildi. Bu genelgeye göre Zabıta ekiplerimiz ilçemizde gerekli denetimlerde bulunarak dinamik denetim modelinde uygulamalarını devam ettiriyor.7 gün 24 saat görev yapacak olan 3’er kişilik 5 ekiple ilçe de denetimlerini aralıksız sürdürecek olan zabıta birimimiz denetimler esnasında halkı da salgından korunma yollarını aktararak denetim kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulunuyor. İSDEM (İlçe Salgın Denetim Merkezi Uygulaması) sistemine günlük kaydedilen ve takibi yapılan verilerle denetim süreci raporlanıyor. Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı Covid-19 değerlendirme haritasında tüm ülkemizin mavi renkle tanımlanması en büyük temennimiz. Bunu da tabi ki kontrollü normalleşme döneminde rehavete kapılmadan kurallara harfiyen uyarak gerçekleştireceğiz. Hem vatandaşlarımızdan hem esnaflarımızdan isteğimiz maske, mesafe ve hijyen konusunda hassas davranmalarıdır. Yaşadığımız bu zorlu süreci el birliğiyle atlatacağız" ifadelerini kullandı.

EditörEditör

YORUMLAR