bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
19 NİSAN Cuma 03:16
Advert

DEVLET BAHÇELİ YENİDEN GENEL BAŞKAN

Devlet Bahçeli tek aday olarak girdiği 13. Olağan Büyük Kurultayda bin 277 oy alarak yeniden genel başkan seçildi.

Siyaset
Giriş Tarihi : 18-03-2021 19:15
DEVLET BAHÇELİ YENİDEN GENEL BAŞKAN
"

Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, MHP 13. Olağan Kurultayında üst kurul delegelerinin tamamının imzasıyla genel başkanlığa yeniden aday gösterildi. Bahçeli, tek aday olarak girdiği 13. Olağan Büyük Kurultay'da 1277 oy alarak yeniden genel başkan seçildi.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları: 

'İstiklal için birlik istikbal için dirlik' diyoruz.

Ancak bir yıldır mücadele edilen koronavirüs nedeniyle katılımı sınırlı tuttuk. Aramızda bulunmayan her dava arkadaşımızla, her arkadaşımızla gönül birlikteliği içindeyiz. Dikkatli ve tedbirli olmalıyız. Bu vesileyle geride kalan bir yıllık zaman diliminde koronavirüsten hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum.

YANIMIZDA DAVA VAR 

Hesap yapmayız çıkar ile, düşmeyiz vurmak ile... Çünkü biz Türk milletiyiz, bastığımız yerleri toprak deyip geçmiyoruz.

Acılarımızdan ders aldık, tutunduk birbirimize, vazgeçmedik sevdamızdan ve dönmedik yolumuzdan...

Yolu doğru olanın, yükü de ağır olur dedik, şikayet etmedik, ardımızda tarih yanımızda dava var.

FEZLEKELERİNİN 'ÖNÜNE ARKASINA BAKALIM' DEMEK SİYASET DEĞİLDİR 

Milletin karşısında durmak muhalefet değildir. Millet değil, zillettir. Fezlekelerin önünde hukuk, arkasında devlet vardır. Türkiye'yi uçuruma çekmek demokrasi değildir. Bölücü milletvekillerinin TBMM'ye gelen fezlekelerinin 'önüne arkasına bakalım' demek siyaset değildir. Bilinmelidir ki, HDP Türk demokrasisini sarmış mayın tarlasıdır. CHP Türk siyasetine tutunmuş, 5. kol hareketidir. İYİ Parti, uzaktan kumandalı bir partidir. Kendilerinin proje bazlı bir oluşum olduğunu itiraf etmiştir. Cumhur İttifakı kader birlikteliğidir.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI 

Erken seçim diye tutturanlar, iyi bilsinler ki seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır. Cumhur İttifakı'nın tavizsiz kararı budur. 2023 adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Türkiye tarihinin en önemli reformunun Cumhurbaşkanlığı sistemi ile kazanmıştır. Gücüne güç katmıştır.

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ YOKTUR 

Geçmişin tecrübeleriyle geleceği kavrıyor daha bilinçli hareket ediyoruz. Geleceğin kudreti Türk milletidir, küresel realiteyi kavramıştır. Artık parlamenter sisteme dönüş mümkün değildir. Güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifleri eskiye kıvrılıştır, geleceğe dair söyleyecek bir şeyi olmayanların acıklı kıvranmasıdır. Parlamenter sisteme dönüş yoktur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi siyasi, hukuki, ekonomik reformlarla kökleştirilmeli, güçlendirilmelidir.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan reform paketleri umut dolu bir geleceğin işaret fişeğidir.

Siyasi partiler kanunu değiştirilmelidir. TBMM'de dokunulmazlık yeniden ele alınmalıdır, siyasi etik kanunu çıkarılmalı, TBMM iç tüzüğü yeni sistemle uyumlu olmalıdır.

Siyasi maksatlarla ve ekonomik gayelerle bir partiyi parlatıp bir başkasını karalayan anket şirketleri bize göre demokrasi kundakçısı, milli irade dolandırıcısıdır.

EKONOMİSİ BÜYÜYEN İKİ ÜLKEDEN BİRİSİ TÜRKİYE'DİR 

Türkiye'de adaletli bir gelir dağılımı olsun istiyoruz. İşsizlikle mücadelede, faizlerin aşağı çekilmesinde, hükümetin kararlılığını görmekten memnunuz.

Çürük çarpık iddiaların hedefi yatırımları caydırmaktadır. G-20 ülkeleri arasında ekonomisi büyüyen iki ülkeden birisi Türkiye'dir.

Ekonominizi mahvederim diyen meczupları ve küresel tefecileri üzerimize sürenlerin operasyonlarına müstahak değiliz.

Ekonomi sadece ekonomi değildir. Adalettir, ahlaktır, paylaşımdır. Ekonomi özgürlük değerleriyle bütünleşmiştir.

HDP AÇILMAMAK ÜZERE KAPATILMALIDIR 

Şu anda dünya genelinde 54 ayrı noktada çatışma hakimdir. Terör insan varlığını tehdit eden bir felakettir.

CHP seçimini yapmalıdır. Sözde Kürdistan projesinin yanında mıdır değil midir? İYİ Parti karar vermelidir, FETÖ'cülerin yanında mıdır değil midir? HDP PKK'dır. Gençlerin, çocukların, kadınların ölüm tuzağıdır. HDP, siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür. Herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması tarihe, gelecek nesillere namus görevidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP'nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameyi AYM'ye göndermesi hak, hukuk ve adaletin sesidir.

Anılarımız ve andımızdan asla vazgeçmeliyiz.

S-400 AÇIKLAMASI 

S-400 sistemi milli egemenlik sorunudur. Bu durum başkasının keyfine bırakılamaz. Mısır ile atılan adımlar son derece memnuniyet vericidir. Türkiye Türkiye'den büyüktür. Türk dünyası, dünyadan büyüktür.

***

MHP'de bugün yapılacak kurultay öncesi salonun hazırlanması için dün gece başlatılan çalışmalar sabaha karşı tamamlandı.

Ankara Spor Salonu'nda dün akşam Türk Telekom'un Rusya'nın Nizhny Novgorod takımıyla oynadığı Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi maçının ardından önce salon dezenfekte edildi.

Ardından Türk bayrakları ile Atatürk, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin posterleri asıldı.

AFİŞLER ASILDI 

Salonda, "İstiklal için birlik, istikbal için dirlik","Kazanan Türkiye olacak", "Terörle mücadele andımız milli beka ahdimiz", "Türk gençliği tek yürek büyük Türkiye kutlu dilek", "Safımız belli, tarafımız belirgin sevdamız millettir", "Cumhur İttifakı'nda birlik Türkiye'de dirlik", "Birlikte başardık,1923. Birlikte başaracağız 2023" ve "Cumhur İttifakı milli iradenin güvencesidir" sloganlarının yazılı olduğu afişler yer aldı.

Kurultay için sabah saatlerinden itibaren delegeler ve davetliler salonu doldurmaya başladı. Delegeler ve basın mensuplarının salona girişinde koronavirüs önlemleri kapsamında kart ve HES kodu kontrolleri yapıldı. Salon çevresinde de polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

BAHÇELİ SALONA GELDİ 

MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli de saat 09.30'da kurultayın yapılacağı salona geldi. Partililer Bahçeli'yi ayakta karşıladı.

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açılış konuşması ile kurultay çalışmalarına başladı. Divan Başkanlığına delegelerin önerisi üzerine Semih Yalçın oy birliği ile seçildi.

Genel başkan ve parti organlarının seçileceği MHP kurultayında 1321 delege oy kullanacak.

HDP DAVET EDİLMEDİ 

Kurultaya AK Parti, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Mehmet Özhaseki ve Jülide Sarıeroğlu ile katılım sağlayacak. Bazı siyasi partilerden davetlilerin de katılacağı kurultaya, İYİ Parti ve HDP davet edilmedi.

Kovid-19 salgınına karşı tedbirlerin uygulanacağı kurultayı izleyecek basın mensuplarına Kovid-19 testi yaptırıldı.

1997’DEN BERİ MHP LİDERİ 

19 Nisan 1987’de MÇP Büyük Kurultayı’nda parti yönetimine seçilerek Genel Sekreter olan Bahçeli, 6 Temmuz 1997 tarihli 5. Olağanüstü Kurultay’da MHP Genel Başkanlığı görevini ilk kez üstlenmişti. 23 Kasım 1997’de yapılan 5. Olağan Kurultay’da tekrar genel başkan seçilen Bahçeli, ardından sırasıyla 5 Kasım 2000, 12 Ekim 2003, 19 Kasım 2006, 8 Kasım 2009, 4 Kasım 2012, 21 Mart 2015 ve 18 Mart 2018 tarihlerindeki kurultaylarda delegelerin oylarıyla genel başkan oldu. Bahçeli, 13. Büyük Kurultay’da da seçilmesi halinde MHP’de onuncu kez başkanlık koltuğuna oturmuş olacak.

EditörEditör

YORUMLAR