bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
24 NİSAN Çarşamba 17:22
Advert

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN NORMALLEŞME AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Normalleşme açıklamalarında bulunan Erdoğan, 'İlk adımları atmaya başladık. İnşallah 1 Mart'tan itibaren diğer alanlarda da kriterleri karşılayan illerimizde beklentileri karşılayacak adımlar atılmaya başlanacaktır.' dedi.

Gündem
Giriş Tarihi : 24-02-2021 17:37
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN NORMALLEŞME AÇIKLAMASI
"

Meclise gelen HDP milletvekillerinin fezlekeleriyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Süreç neyse aynen işleyecektir. Bu konularla alakalı komisyonlarda müzakerelerini yapar. Sonra genel kurula gelir. Genel Kurul'da da hemen eller iner kalkar' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

Cumhur İttifakı'nın geçmişe baktığımızda en onur, hasbi ittifak olduğunu görüyoruz. Bu anlayış birliğinin, tarihi mücadelede çok büyük katkısı vardır. Nice saldırıyı Cumhur İttifakı'nın güçlü yapısıyla bertaraf ettik.

CHP FAŞİST BİR PARTİDİR 

CHP bir yanına terör örgütünün güdümünde bir partiyi diğer yanına yerli ve milli olduğunu iddia eden bir partiyi alarak bir denge oluşturmaya çalıştı. Bu ittifakta devletinin yanında yer almayı göremezsiniz. CHP kendi başına planı, gayreti, eseri olmayan, ancak bir yerlerden gelecek etkiyle harekete geçen bir partidir.

CHP'nin içinde demokrasi yoktur. CHP süzme faşist bir partidir. CHP hakiki bir siyasi parti olmaktan çıkıp heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdır.

CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum. CHP kayıp bir partidir.

CHP'li belediyelerin geçtiğimiz günlerde içinde bulundukları durum ortadadır. CHP; çöp, çukur, çamur. Gelin 2023 yılında Türkiye'ye gerçek bir ana muhalefet de kazandıralım.

GARA TEPKİSİ 

Geçtiğimiz günlerde Irak’ın kuzeyinde bir mağarada alenen infaz edilen 13 silahsız masum insanın başına gelen acı hadise bile, karşımızdaki kirli zihniyeti utandırmaya yetmemiştir. Bunlar öyle utanmaz ki, çıkıyor, şu anda, onu bile benim üzerime yıkmaya çalışıyor.

Askerimizi polisimizi kim kaçırdı? 5 yıl dağ taş demeden her yeri taradık. Bakanlarımı bu beyefendilerin makamlarına gönderdik. Ne olduğunu anlattık. Bunlar ona rağmen terbiyesizce eleştiri yağmuruna tuttular. Bunlar utanmasızca, terbiyesizce saldırdılar. Katliamın suçunu bize yıkmaya çalışıyorlar. Ama şunu bilsinler ki; şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak. Onlar yine el ele Ankara'dan İstanbul'a yürüsünler.

Cumhur İttifakı, AK Parti iktidarı bu yolda inançla, sizin kol gerdiğiniz o teröristleri de inlerinde bitire bitire yoluna devam edecektir. CHP de HDP de bunu bilsin artık.

Terör örgütü mensuplarıyla kol kol Ankara'dan yürüyen siz değil misiniz?

Sizin kol gerdiğiniz teröristleri inlerinde bitireceğiz. Teröristlerin sayısı 10 binlerden 100'lere düştü.

Bizzat kendileri ifade ediyor. Gara katliamı, öncesi ve sonrasıyla, ülkemizde terör konusunda kimin nerede durduğunu göstermesi açısından gerçekten turnusol olmuştur.

ESKİ TÜRKİYE TARTIŞMALARI 

Bundan 20 yıl önce her kesimden vatandaşımızın nasıl zor şartlarda yaşadığını kimse unutmadı. Eski Türkiye. Devlet yoktu, devlet neredeydi? Sen Kılıçdaroğlu, senin döneminde ölüler bile rehin alındı. Biz bunları yaşadık. Şu anda böyle hastane kaldı mı? Herkes huzurlu ve herkes şu anda güveniyor. Şu anda Batı Türkiye'nin sağlık sistemini örnek alıyor. O günleri arayanlar, milleti yeniden yoksulluğa mahkum etmek istiyor. Allah bu zihniyetten milletimizi korusun.

Türkiye'nin sınırları içinde ve dışında yönettiği terör operasyonları hakkıdır.

Coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın bize yüklediği kardeşlik, dostluk, insanlık görevlerini yerine getirmek için kimseden icazet alacak değiliz. Her bir kardeşimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Her kim bu mücadeleye 'ama'lı cümlelerle gölge düşürmeye çalışırsa bilinsin ki yanlış yoldadır. Tüm sınırlarımızı yeteri kadar güvenli hale getirene dek durmayacağız.

EKONOMİ MESAJI 

Sadece Türkiye olarak bizin normalleşme adımları atmamız da yetmiyor. Bu adımların Avrupa'ya birlikte yürütülmesi şart. Ancak bu şekilde istediğimiz sonuçlara ulaşabiliriz. Bir süredir yavaşlamış olan uluslararası finans ve yatırım çevrelerinin ülkemize ilgisi, giderek artıyor.

Son kabine toplantımızda, Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenen kriterlere göre şehirler bazında normalleşme adımlarının atılmaya başlanacağının müjdesini milletimizle paylaşmıştık. Bu kapsamda eğitimde ilk adımları atmaya başladık.

NORMALLLEŞME ADIMLARI 

İnşallah 1 Mart’tan itibaren diğer alanlarda da kriterleri karşılayan illerimizde beklentileri karşılayacak adımlar atılmaya başlanacaktır. Üretimi yeniden canlandırmanın yolunun normalleşme adımlarından geçtiğini unutmuyoruz. Şayet kontrolsüz bir normalleşmeye yönelirsek bir süre sonra artan vaka ve vefat sayıları sebebiyle çok daha sert tedbirleri hayata geçirmemiz kaçınılmaz olacaktır.

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin sayısını 180'den 500 çıkarma kararı aldık. Gerekirse daha sonra bu sayıları 1000'e kadar arttıracağız. Devletin görevi bu.

Milletimizin moralini bozmaya, esnafımızı kışkırtmaya, halkı birbirine düşürmeye çalışanlara fırsat vermeden, bu sıkıntılı süreci nihayete erdirmekte kararlıyız.

EditörEditör

YORUMLAR