bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
29 MART Cuma 11:58
Advert

 ÇALIŞANLARIN HAKKI GASP EDİLECEK

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmelerinin birinci bölümü üzerine yaptığı konuşmada; çalışanların kıdem tazminatı hakkının gasp edildiği maddenin kabul edilmesi halinde emeklilikte yaşa takılanlardan (EYT) sonra, bir de şimdi emeklilikte prime takılanlar (EPT) sorunu ile karşı karşıya kalınacağını vurguladı.

Ekonomi
Giriş Tarihi : 06-11-2020 17:51
 ÇALIŞANLARIN HAKKI GASP EDİLECEK
"

İYİ Parti Grubu adına söz olan Usta, esneklik adı altında kısmi çalışma imkânı getirildiğini. Bunun imkân değil zorlama olup asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Usta: ‘’Çalışanların kıdem tazminatı hakları bu şekilde gasp edilecektir, bu yanlış bir durumdur’’ dedi.

İŞSİZLİĞİ SADECE KAĞIT ÜZERİNDE DÜŞÜRECEKLER

EYT sorunlarının hala bir sonuca bağlanmadığını söyleyen Usta, ‘’onların çözülmesi için her defasında biz burada tavrımızı ortaya koyuyoruz’’ dedi.

Usta, ‘’Uygulama hayata geçerse bundan sonra, yaşı gelecek primi dolmayacak insanlarla karşılaşılacak. Dolayısıyla, birde EYT'den sonra EPT, emeklilikte prime takılanlar diye bir sorunla karşılaşacağız’’ dedi.

Bunun yanlış olduğuna dikkat çeken Usta, ‘’Her şeyi göstermelik yaptıkları gibi burada da işsizliği kâğıt üzerinde düşürmeyi amaçlıyorlar. Bir iş 2 kişiye bölünecek dolayısıyla, bir işte 2 kişi görünecek. Bu uygulamanın millete, memlekete bir faydası yoktur’’ diye vurguladı.

EditörEditör

YORUMLAR