bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
29 MART Cuma 18:38
Advert

BÜYÜKŞEHİRDEN ÖRNEK HİZMET

Samsun’un İlkadım ilçesindeki Baruthane Ortaokulu idarecileri, öğrencilerine iyi tarım ve organik tarım eğitimi vermek için Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi.

Gündem
Giriş Tarihi : 14-09-2020 15:29
BÜYÜKŞEHİRDEN ÖRNEK HİZMET
"

Bunun üzerine okulun yanında bulunan 200 metrekare alana Büyükşehir Belediyesi tarafından sera kuruldu. Sebze yetiştiren öğrenciler mahsulleri toplamaya başladı.

Öğrencilerine tarım dersi vermek isteyen Baruthane Ortaokulu bunun için bir proje geliştirdi. Okulun yanında bulunan alanda sera kurup, öğrencilerine iyi tarım ve organik tarım dersleri vermeyi amaçlayan okula, Samsun Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından okulun yanında bulunan alana 200 metrekarelik bir sera kuruldu. Baruthane Ortaokulu’na verilen sera desteği ile öğrenciler yetiştirdikleri ürünlerin ilk mahsulünü toplamaya başladı. Gotik yapılı çatı sularını toplayan örnek bir sera kuran Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin tarım derslerini uygulamalı yapabilmesine katkı sağladı.

Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür eden Baruthane Ortaokulu Müdürü Süleyman Çiftli, “Öğrencilere 21’nci yüzyıl yaşam becerileri kazandırmak gibi bir vizyonumuz var. Bunun için hem amirlerimizin hem de Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle okulumuzun yanında atıl bulunan alanda modern bir sera planladık ve yapımını gerçekleştirdik. Üreten ve ürettiklerinin nasıl aşamalardan geçtiğini görebilecek potansiyeli öğrencilerde oluşturmak istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza maddi ve manevi desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Öğrencileri toprakla buluşturduklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Öğrencilerimizin tarım derslerini uygulamalı olarak gerçekleştirmesi için Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairemiz, Baruthane Ortaokulu’na sera desteği sağladı. Çocuklarımız yetiştirdikleri ürünlerin ilk mahsulünü aldılar. Bu serada hem öğrencilerimiz toprakla buluşuyor hem de yetiştirdikleri ürünlerin nasıl evrelerden geçtiklerini görüyorlar. Okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz bizi ziyaret ederek serada yetiştirdikleri ürünlerden hediye ettiler. Kendilerine nazik ziyaretleri için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

EditörEditör

YORUMLAR