bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
28 MART Perşembe 21:50
Advert

BÜYÜKŞEHİRDEN MERT IRMAĞI’NDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Mert Irmağı, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği rekreasyon projesine hazırlanıyor. Irmağın her iki yakasındaki temizlik çalışmasında çalılar sökülerek bölge çöplerden arındırılıyor.

Gündem
Giriş Tarihi : 09-02-2021 09:22
BÜYÜKŞEHİRDEN MERT IRMAĞI’NDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
"

Canik Dağları’nın zirvesinden doğarak Karadeniz’e dökülen ve Canik ile İlkadım ilçelerini birbirinden ayıran Mert Irmağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından rehabilite edilerek turizme kazandırılacak. Irmakta çevre düzenleme öncesinde temizlik çalışması başlatıldı. 67.8 kilometrelik uzunluğa sahip ırmağın her iki yakasında sürdürülen çalışma kapsamında belediye ekipleri, dere yataklarını kaplayan çalıları iş makineleriyle söktü. Küçük barakalar kaldırılırken ortaya çıkarılan toprak yol ise çöplerden temizlendi. Ayrıca çevre sakinlerinin kullandığı yürüyüş yolları da elden geçirildi.

TANITIMA KATKI YAPACAK

Kentin estetik ve turistik yelerinden biri haline getirilecek Mert Irmağı’nın, çocuk oyun alanları, eğlence yerleri ve yüzen kafeteryasının da bulunduğu farklı ve özel konseptiyle şehrin vizyonuna ve tanıtımına büyük katkı yapacağı belirtildi.

EditörEditör

YORUMLAR