bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
28 MART Perşembe 15:04
Advert

BÜYÜKŞEHİR’DEN FAHİŞ FİYATA SIKI DENETİM

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte market ve toptancılarda temel tüketim ürünlerine yönelik haksız fiyat artışı denetimi yaptı. Raflardaki ürünleri inceleyen ekipler, gramaj kontrolleri ve etiket denetimlerini gerçekleştirdi.

Gündem
Giriş Tarihi : 13-02-2021 16:43
BÜYÜKŞEHİR’DEN FAHİŞ FİYATA SIKI DENETİM
"

Türkiye genelinde özellikle son haftalarda marketler başta olmak üzere alışveriş merkezlerindeki fahiş fiyat artışları tüketicilerin şikayetlerini artırdı. Artan şikayetleri dikkate alan ekipler kontrollerini sıklaştırdı. Rekabet Kurulunun belirlediği kar marjından daha yüksek fiyatların kontrol edildiği denetimlere Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdülkadir Dizman ve Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu da katıldı. Market raflarında bulunan ürünlerin fiyat etiketlerinin olup olmadığı, etiketlerin kasadaki fiyatı ile tutarlılığı ve bilgilendirme etiketleri ile gramaj bilgilerinin tutarlılığı kontrol edildi. Ayrıca marketlerde ürün etiket açıklamalarının eksik olmaması ve fiyat dalgalanmaları hakkında işletme yetkililerine gerekli bilgilendirme ve uyarılar da yapıldı.

AMAÇ HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇMEK

Ülke genelinde Ticaret Bakanlığının fahiş fiyat artışları ile stokçuluk eylemlerinin yakından takibi amacıyla başlatılan denetimlerin Samsun'da da aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdülkadir Dizman, “Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yapılan denetimlerde, etiket fiyatlarından alış satış fiyatlarına kadar tüketicinin korunmasına yönelik tüm ayrıntılar titizlikle incelendi.  Amacımız, sadece tüketici olan vatandaşımızı değil haksız rekabete maruz kalan esnaf kardeşlerimizi de korumaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir" dedi.

EditörEditör

YORUMLAR