bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
29 MART Cuma 16:59
Advert

BÜYÜKŞEHİR ZABITADAN KORONAVİRÜS DENETİMİ

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile Türkiye genelinde bugün yapılan koronavirüs tedbirleri kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri maske ve sosyal mesafe denetimi yaptı.

Gündem
Giriş Tarihi : 07-08-2020 12:19
BÜYÜKŞEHİR ZABITADAN KORONAVİRÜS DENETİMİ
"

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nın kent genelinde ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimlerde berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, taksi ve minibüs durakları, toplu taşıma araçları, pazar yerleri, düğün ve nikah salonları, çay bahçeleri ile lokantalar tek tek kontrol edildi. İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nde yazılan maddelere uyulup uyulmadığı incelendi.

FAZLA YOLCU ALAN ŞOFÖRE CEZA

Yapılan trafik denetimlerinde zabıta ve trafik ekipleri tarafından toplu taşıma araçları durdurularak şoförler ve yolcular denetlendi. Toplu ulaşım araçlarında yolcu sayısının yanı sıra yolcuların maske takıp takmadıkları, sosyal mesafeye uyup uymadıkları kontrol edildi. Ekipler sosyal mesafenin korunması, vatandaşların sağlığı için maske kullanılması ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca covid-19 tedbirlerine uymayıp fazla yolcu bulunduran minibüslere cezai işlem uygulandı. Taksi sürücüleri, 3 kişiden fazla yolcu almamaları, sosyal mesafeye uymaları ve maske takmaları konularında uyarıldı.

SOSYAL MESAFE-MASKE-HİJYEN

Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda 'herkes için sağlık için' kampanyası adı altında bugün yoğun bir denetim gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdülkadir Dizman, "Çalışmalarımızı pandemi sürecinin başından itibaren yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Salgınla mücadelede başarılı olabilmek adına tüm ekiplerimiz sahada. Vatandaşlarımız, esnaflarımız ziyaret ediliyor. Gerekli uyarılar yapılıyor. Eksikler söylenip tamamlanması isteniyor. Amacımız hepimiz için sağlık. Halkımızın sağlığı, halkımızın güvenliği ve en önemlisi koronavirüsün yayılma hızını en aza indirmek için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Bizim halkımızdan istediğimiz maske takmaları, sosyal mesafeye uymaları ve hijyen konusunda dikkat etmeleridir” dedi.

EditörEditör

YORUMLAR