bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
19 MART Salı 14:26
Advert

BÜYÜKŞEHİR TÜM TEDBİRLERİ ALDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi, olumsuz hava koşulları ve kar yağışına karşı tüm önlemlerini aldı. Donanımlı ekip ve ekipmanları ile oluşturulan karla mücadele ekibi, vatandaşların mağduriyet ve herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için süreç boyunca 7/24 esasına göre teyakkuz halinde çalışmalarına başladı.

Gündem
Giriş Tarihi : 16-02-2021 10:24
BÜYÜKŞEHİR TÜM TEDBİRLERİ ALDI
"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Samsun'da kuvvetli sağanak yağış, soğuk hava ve kar yağışı beklendiği uyarısından sonra Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri hemen harekete geçti. Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkililerince oluşturulan karla mücadele ekibi, 178 araç ve 308 personel ile 7/24  görev yapmaya başladı.

Fen İşleri Daire Başkanlığınca yapılan açıklamada, bölgemizde hafta sonundan itibaren kuvvetli sağanak yağış, soğuk hava ve kar yağışı beklendiği uyarısı sonrası karla mücadele ekibimiz 7/24 göreve hazır olarak teyakkuz haline geçtiği belirtildi. Samsun’un 17 ilçesinde 178 araç ve 308 personelden oluşan karla mücadele ekibimiz olası buzlanmaya karşı tuzlama ve kar küreme araçlarıyla vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gece gündüz demeden sahada çalışmalarını sürdürüyor. Araç sahibi vatandaşlarımızın seyahat ederken kış lastiklerinin takılı olmasını ve karlı havalarda takip mesafelerini korumalarını hiçbir zaman ihmal etmemeleri vurgulandı. Asılsız ihbarlara da dikkat çeken yetkililer, "Bazen vatandaşlarımız kendi yollarını açtırabilmek için asılsız ihbarlar bildirmektedir. Bu da bizim daha öncelikli yerlere ulaşmamızı geciktirmektedir. Ayrıca mümkün olduğunca toplu ulaşım araçları kullanılmalıdır” denildi.

BAŞKAN DEMİR: TÜM TEDBİRLER ALINDI

İl genelinde ulaşım alanında yaşanabilecek aksamaların önüne geçebilmek için küreme ve tuzlama çalışmalarının başlatıldığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Büyükşehir Belediyesi olarak kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı tüm tedbirleri aldık. Samsun genelinde tüm araç, ekipman ve personelimizle karla mücadeleye hazırız. Fen İşleri Dairesi, İtfaiye Dairesi ve SASKİ ekiplerimiz, herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları adına hazır bir şekilde bekliyor. Ana arterler başta olmak üzere yolların kapanma durumu söz konusu olduğunda derhal müdahale edebilecek durumdayız" ifadelerini kullandı.

EditörEditör

YORUMLAR