bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
29 MART Cuma 18:28
Advert

BÜYÜKŞEHİR İLE OMÜ ARASINDA PROTOKOL

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Gündem
Giriş Tarihi : 18-03-2021 18:16
BÜYÜKŞEHİR İLE OMÜ ARASINDA PROTOKOL
"

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof.Dr.Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları Zennube Albayrak, Şenol Yıldız, Ali Seyfi Küçükgöncü ve daire başkanları katıldı. İmzalanan protokol ile Büyükşehir Belediyesi ile OMÜ arasında stratejik planlar doğrultusunda bilim, kültür, sanat, edebiyat, sosyal ve ekonomik gelişmelere yönelik ortak projelerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Protokolün Samsunluların hayatına her anlamda dokunacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bu protokol, 10 maddede belirtilen ama 1 milyon 350 bin insanımızın hayatına her anlamda dokunuyor. Çevre, iklim değişikliği, su, tarım, tarımsal üretim, sosyal, kültürel ve tarihi alanlarda çalışmaları kapsayan çok geniş kapsamlı bir protokolümüz var. Bununla ilgili büyükşehir belediyemizin yapacak olduğu çalışmalarda Ondokuz Mayıs Üniversitemizin tüm imkan ve insan kabiliyetlerinden istifade edecek ortak çalışma yapabilecek bir protokol.  Bir yerel yönetimle köklü bir üniversitenin en kapsamlı şekilde imzalanıp sözde kalmayan eyleme geçecek olan bu protokolü imza altına alıyoruz. Bu konularla ilgili çalışmaların bir kısmını başlattık şu an gelecekte bunları arttırarak ve çeşitlendirerek çok vizyoner projelerle birlikte inşallah hayata geçirmeye fırsat vermiş olacak” dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise, “Öncelikle kent açısından kentin kültürüne, tarihine, ekonomisine, refahına ve huzuruna katkı sağlayacak. Biz üniversitenin mevcut imkanlarını özellikle bir zihin olarak kentin tanıtımı konusunda, özgüven ve aidiyet bilincinin güçlenmesi, bunun da tarihle, kültürle, edebiyatla güçleneceğine inanıyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi bu kentin değeridir. Bu değer kendi içerisinde bulundu kente değer katmayı bir borç olarak, bir vazife olarak görüyoruz. Bu protokol ile daha hızlı nasıl hareket edeceğimizi, daha kalıcı hizmet ve çalışmaları nasıl üreteceğimizi konuşacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

EditörEditör

YORUMLAR