bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
19 NİSAN Cuma 02:00
Advert

BÜYÜKŞEHİR, 9 AYDA 1506 TON TIBBİ ATIK BERTARAF ETTİ

Koronavirüs ile mücadelesine başarıyla devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, geçen yılın ilk 9 ayında 1362 ton tıbbi malzemeyi zararsız hale getirip, bertaraf ederken, bu sayı 2020 yılının ilk 9 ayında 1506 tona yükseldi.

Gündem
Giriş Tarihi : 12-10-2020 17:36
BÜYÜKŞEHİR, 9 AYDA 1506 TON TIBBİ ATIK BERTARAF ETTİ
"

İnsan sağlığını ve toplumsal düzeni tehdit eden koronavirüse karşı her alanda çalışma yürüten Samsun Büyükşehir Belediyesi, halkı virüslerden ve diğer salgın hastalıklarından korumaya çalışıyor. Temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi ve Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, tıbbi atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermesini de önlüyor. 

Pandemi hastaneleri başta olmak üzere il genelindeki tüm sağlık kuruluşunun tıbbi atıklarını toplatan Büyükşehir Belediyesi, bu konuda da yoğun çalışma yürütüyor. Aralarında koronavirüs testinde ve hastaların tedavisinde kullanılan tıbbi  malzemelerin de bulunduğu poşetlenmiş atıkları özel araçlarla toplayan ekipler, bünyesindeki katı atık düzenli depolama sahası içinde bulunan Samsun Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'ne getiriyor. Burada mikroplardan arındırılan atıklar, zararsız evsel atıklara dönüştürülüyor. 2020 yılının ilk 9 ayı rakamlarına göre bertaraf edilen toplam tıbbi atık miktarı 1506 ton olarak açıklandı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Katı Atık Yönetimi Şube Müdürü Fatih Kutbay, toplama ve imha çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini söyleyerek, ''Tıbbi atıklar işlenmeden önce radyasyon panelinden geçirilerek içlerinde radyoaktif atık olup olmadıkları kontrol ediliyor. Ardından konteynırlara boşaltılarak, otoklav ünitesinde 30 dakika boyunca 136 derecelik sıcak basınca tabi tutularak mikroplarından arındırılıyor. Mikroorganizma ve canlılık faaliyeti kalmayan atıklar, zararsız evsel atık haline getirilerek parçalama ünitesinde minimize ediliyor. Daha sonra da parçalanan atıkları depolama sahamızda toprağa gömüyoruz. Her sevkiyattan sonra araçlarımız dezenfektan maddelerle temizlenmekte ve sterilizasyon işleminin geçerliliğinin kontrolü amacıyla da kimyasal ve biyolojik indikatör analizleri yapılmaktadır" dedi.

EditörEditör

YORUMLAR