bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
24 NİSAN Çarşamba 11:19
Advert

BAŞKAN KELEŞ: ÇOCUK İSTİSMARI İNSANLIK SUÇUDUR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 6 yaşındaki bir çocuğun evlendirilip yıllarca istismara uğradığı iddialarına tepki göstererek, “Çocuklarımızı bu sapkın zihniyete teslim etmeyeceğiz. Çocuk istismarı insanlık suçudur” dedi.

Siyaset
Giriş Tarihi : 12-12-2022 17:33
BAŞKAN KELEŞ: ÇOCUK İSTİSMARI İNSANLIK SUÇUDUR

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 6 yaşındaki bir çocuğun evlendirilip istismara uğradığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İğrenç ve ahlaksız bir olayla karşı karşıya olduklarını söyleyen Başkan Keleş, “6 yaşındaki bir çocuk sadece çocuktur oyunlar oynaması, okula gitmesi gereken dönemde evlendirilmesi sapkınlıktır, ahlaksızlıktır. Bu çirkin olaya karşı susmayacağız. Çocuklarımıza karşı kirli düzen yaratılmasına müsaade etmeyeceğiz. Vicdanı olan herkesin rahatsız olduğu bu olayın üstünün kapatılmasına, yapanlarına korunmasına ve rahatça sokaklarda gezmesine izin vermeyeceğiz. Bu durum ‘Çocuğun rızası vardır’, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenlerin söylemlerinin sonucudur. Çocuklarımızı koruması gerekenler açıklamasıyla bu durumu ortaya çıkarmıştır. Kız ve erkek fark etmez çocuklarımıza uzanan çocuklarımıza göz diken sapkın zihniyetin temsilcilerinin ellerini kıracağız.” dedi.

Bir çocuğun hayatının kararmasına neden olan herkesin hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Başkan Keleş, “6 yaşındaki bir çocuğun hayatını karartılar. Çocukluğunu, gençliğini yaşamadan karanlığa mahkum ettiler ondan çocukluğunu çaldılar. Bu durumu sebep olan kim varsa kanun önünde hesabını vermeli ve gereken cezaya çarptırılmalıdır. Bir çocuğun hayallerini çalanlar kanun önünde en ağır cezayla yargılanmalıdır. Çocuk istismarı bir insanlık suçudur” diye konuştu.

EditörEditör

YORUMLAR