bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
25 NİSAN Perşembe 06:38
Advert

BAŞKAN DEMİR'DEN HIDIRELLEZ HAFTASI MESAJI

Kültürümüzün en önemli unsurlarını içine alan gelenek, görenek, töre ve inançlar bir milletin maddi ve manevi hafızasını meydana getirir. Bir millet de varlığını, kültürünü kuşaktan kuşağa aktardığı ölçüde sürdürebilir. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran bu değerlerin sürdürülebilirliği, kuşaktan kuşağa sağlıklı bir şekilde aktarıldığında mümkün olacaktır.

Gündem
Giriş Tarihi : 05-05-2021 21:25
BAŞKAN DEMİR'DEN HIDIRELLEZ HAFTASI MESAJI
"

Türk toplumu da doğanın her köşesinde yer alan zengin tarihi miraslarını korumuş, kuşaktan kuşağa aktarmıştır. Farklı birçok kültürde yeri olan Hıdırellez tıpkı Nevruz gibi din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin sevgi, saygı, hoşgörü ve birlikteliğin simgesi olmuştur.

Kültürümüzde insan hayatını yakından etkileyen önemli doğa hareketleri Anadolu’da yazın başlangıcı olarak kabul edilen Hıdırellez Bayramı’nın temelini oluşturmuştur. Bu bayram tarihi, kültürel ve sosyal bağlarla; toplumsal hoşgörü ve yardımlaşmanın yaygınlaşmasında önemli rol oynamıştır.

Bugün bahar mevsiminin güneşli günlerine girerken, dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu ve mücadele ettiği Covid-19 ‘dan ötürü Hıdırellez’i doya doya yaşayamasak da içimizde olan sevgi, kardeşlik ve yardımlaşma duygularıyla hep beraber olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle gelecekteki günlerin, bugünlerimizden daha güzel olacağı inancıyla, umutlarımızı yeşerten Hıdırellez’in, bolluk, bereket, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

EditörEditör

YORUMLAR