bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
19 NİSAN Cuma 02:15
Advert

BAFRA'DA ÇÖPLER YER ALTINA İNECEK

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç göreve geldiği günden itibaren geçen 900 günlük çalışmalarını slayt eşliğinde basına sundu. Toplantıda konuşan Kılıç, çevre kirliliğini önlemek amacıyla yer altı çöp konteyner sistemini hayata geçireceklerini belirtti.

Gündem
Giriş Tarihi : 14-11-2020 16:10
BAFRA'DA ÇÖPLER YER ALTINA İNECEK
"

Bafra Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen toplantıda bafra'da görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcileri ile biraraya gelen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç 900 günlük hizmet süresinde yaptıkları yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hayata geçirelecek projeler arasında yeni çöp toplama sistemi olan yeraltı çöp konteyner sistemini ilçe genelinde hayata geçirmek için çalışma başlatııklarını belirten Başkan Kılıç, "Geçmişte özellikle "sıfır atık" projesi kapsamında yaptığımız çalışmalardan ötürü sıfır atık belgesi olan belediyelerden biriyiz. Bu kapsamda çalışmalarımız sürüyor. Şehrimizde uzun zamandır çöp konteynerleri ile ilgili sorunlar yaşamaktayız. Gerek çevreye yaydığı koku gerekse etrafındaki kirlilik ile mücadele etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda ciddi şikayetler alıyoruz. Bu sorunu ortadan kaldırmak için "Yeraltı Çöp Konteynerleri" artık bizim içinde zorunlu hale geldi. Şehir estetiğine uygun, görüntü kirliliğinden uzak konteynerler çevrenin korunması, hemşehrilerimizin de daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamalarına olanak sağlayacak. Bu yönde ki çalışmalarımız sürüyor inşallah hayata geçireceğiz." Dedi.

YERALTI ÇÖP KONTEYNER SİSTEMİ

Bir adet betondan yapılmış hazne ile beton haznenin içine giren metal hazneden oluşan yer altı çöp konteyner sistemi, çöp sularının akmasını da engelliyor. Yeraltı Çöp Konteynerleri, uzaktan kumandalı tam elektronik sistemli vince sahip çöp kamyonlarınca toplanıyor. Boşaltılma ve yıkanarak temizlenme özelliğine sahip olan konteynerler, kullanım kolaylığı ve boşaltma esnasındaki sessizliği ile dikkat çekiyor. Hijyenik yeraltı konteynerleri halk sağlığını korumaya da katkı sağlıyor.

 

EditörEditör

YORUMLAR