bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
19 NİSAN Cuma 07:22
Advert

BAFRA ÜLKÜ OCAKLARINDAN ŞEHİT ANITI TALEBİ

Bafra Ülkü Ocakları bir basın açıklaması yayımlayarak Bafra'ya bağlı Esençay Mahallesinde bir şehit anıtı dikilmesini talep etti.

Gündem
Giriş Tarihi : 04-12-2020 23:48
BAFRA ÜLKÜ OCAKLARINDAN ŞEHİT ANITI TALEBİ
"

Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Kemal Şahin tarafından yayımlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Bafra; Osmanlı Devletinin dağılma döneminde ayrılıkçı Rumlar'ın terörüne maruz kalmış bir yerdir. Bağımsız Rum devleti kurmak isteyen bir grup Rum çeteci, eli silah tutan erkekleri cephede olan masum halka saldırmış ve çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 372 insanımızı şehit etmiştir. Nebiyan dağları bir anda Rum isyanının merkezi haline geldi. Korunmasız halk Rum komşularının bu ihaneti karşısında çaresiz haldeydi. Topal Osman ve adamları gelene kadar Rum çetecilerin yaptığı kıyım ve katliamlar Türk milletinin bağrında derin yaralar açtı. Osman Ağa, Rum çetecilere karşılık vererek Türklüğü yok olmaktan kurtardı. TBMM hükümetinin düzenli orduları kurması ve bir kısmını bölgeye göndermesi ile isyan bastırıldı. İsyana karıştığı tespit edilenler başka yerlere gönderildi. Ancak yaşayanlar yüzünden Türklerle Rumlar'ın bir arada olması artık mümkün değildi ve Yunanistan'ın isteği üzerine İstanbul dışındaki Rumlar Yunanistan'a yollandı. Böylece Bafrada Rum kalmadı.

372 insanımızın hunharca katledildiği yer olan Esençay Mahallesi kabaçukur mevkiine Bafra Ülkü Ocakları olarak bir şehit anıtı dikilmesini talep ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Bafra Belediye Meclis üyemiz  Hakan Aytünür’ün gündeme getirdiği bu konunun destekçisi ve takipçisi olacağız. Ayrıca Esençay İsminin yeniden Cağşur olarak değiştirilmeside yerinde bir karar olacaktır. Bu vesileyle Rum çeteciler tarafından şehit edilen 372 insanımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

EditörEditör

YORUMLAR