bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
29 MART Cuma 04:17
Advert

BAFRA OVASI DAMLA SULAMADA KENDİNİ KANITLAMIŞTIR

Bafra Ovasında bu yıl ilk defa uygulanan damla sulama yöntemiyle üretimi yapılan çeltik sağladığı su tasarrufu ile dikkat çekiyor.

Gündem
Giriş Tarihi : 16-09-2020 11:23
BAFRA OVASI DAMLA SULAMADA KENDİNİ KANITLAMIŞTIR
"

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ilçede damla sulama tekniği ile üretimi yapılan çeltik tarlalarında incelemelerde bulundular.

Bafra Ziraat Odası Osman Tosuner’in makamında gerçekleşen ziyaretin ardından gerçekleşen incelemelere AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Özden, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz’de katıldı.

İkiztepe ve Kalaycılı Mahallelerimizde ilk defa Damla Sulama yöntemiyle üretim yapılan ve %80 oranında su tasarrufu sağlanan çeltik tarlalarında üreticilerden bilgi alınarak istişarelerde bulunuldu.

Tarla ziyaretleri Karaburç ve Türbe Mahallelerinde Kapya Biber ve Patlıcan hasadı yapan üreticilerle hasat esnasında devam etti.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç: “AK Parti Samsun Milletvekilimiz Sayın Av.Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamımız Sayın Cevdet Ertürkmen, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Yasin Özden, AK Parti Bafra İlçe Başkanımız Sayın Av. İbrahim Semiz ve Bafra Ziraat Odası Başkanımız Sayın Osman Tosuner ile birlikte ile İkiztepe ve Kalaycılı Mahallelerimizde ilk defa Damla Sulama yöntemiyle üretim yapılan ve %80 oranında su tasarrufu sağlanan çeltik tarlalarında üreticilerden bilgi aldık. Karaburç ve Türbe Mahallelerimizde Kapya Biber ve Patlıcan hasadı yapan üreticilerimizi de ziyaret ederek bereketli kazançlar diledik. Ovamız ekonomisinde oldukça önemli yer tutan çeltik üretiminde, damla sulama tekniğinin Bafra’mızda ilk kez uygulanmasına rağmen elde edilen başarı bizler için mutluluk verici. Bafra Ovası damla sulamada kendini kanıtlamıştır” Dedi.

EditörEditör

YORUMLAR