bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
29 MART Cuma 00:48
Advert

7 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Protokol üyeleri ile birlikte Terme Çayı üzerine 7 milyon TL'ye mal olacak yeni köprünün temelini törenle attı.

Gündem
Giriş Tarihi : 21-08-2020 18:19
7 MİLYONLUK DEV YATIRIM
"

samsun'un Terme İlçesi'nde geçtiğimiz yıl yaşanan 2 büyük sel felaketinin ardından çalışmalarına hız kesmeden devam eden Terme Belediyesi ilçenin yaşadığı trafik sıkıntısını çözecek Fenk Mahallesi Lise Caddesi ile Çay Mahallesi Anafartalar Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan yeni köprünün temellerini attı. 83 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 13 metre olacak. 40 metre derinliğinde 72 adet fore kazıkla yapılacak köprü, 7 milyon TL'ye mal olacak. Yeni köprünün 6 ay içinde bitmesi planlanıyor.

TEKNİK VERİLERLE KÖPRÜMÜZÜ İNŞAA EDİYORUZ

Temel atma töreninde konuşan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Ben 1 yılda 2 tane büyük sel gördük. Bu sellerde vatandaşların iş yerleri, tarlası zarar gördü. Merkezi hükümetin desteği ile bu yaraları hızlı bir şekilde sardık. Bugün de özellikle trafik çilesini bitirmek üzere yeni yapacağız köprünün temel atma töreni için buluştuk. Selden sonra gerekli çalışmaları hiç ara vermeden başlamıştık. Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, DSİ Bölge Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Terme Çayı’na nasıl bir köprü yapılabilir diye konuştuk. Teknik verileri aldık. Bu doğrultuda yaklaşık 83 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde güzel bir köprüyü Terme'ye kazandırıyoruz" dedi.

ŞEHRİMİZİN SORUNLARINI BİRLİKTE ÇÖZÜYORUZ

Çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Başkan Kılıç, "Şu an ırmağın debisi 450 metreküp. Geçen sene 22 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde ırmaktan öğle saatinde bin 500 metreküp, gece yağan yağmurda bin 400 metreküp su geçti. Terme'nin kangren olmuş bir sorunu var. Terme Çayı’nın acilen ıslah edilmesi lazım. Bizler Terme'nin mağduriyetini ortadan kaldırmak için uğraşıyoruz. Bir yıl önce liseler bölgesine yaptığımız köprü de ırmak ıslağına yöneliktir ve 80 metre uzunluğundadır. Merkezde Pazar Camisi'nin orada bulunan eski yapılan köprü de ömrünü tamamladı. Orada da 80 metreye göre planlayarak bir köprü yapılacaktır. Amacımız şehrimizin kangren olmuş sorunlarını el birliği ile çözmektir. Bu köprünün herkese hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

TERME'DE CİDDİ BİR HAREKETLENME VAR

Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ise "Geçen sene yaşanan sel felaketinde devletimizin imkanları seferber etmesiyle hızlı bir şekilde ilçede yaralar sarıldı. Esnafın destekleri sağlandı. İlçemizde 2 bin 823 çiftçimize destek verildi. Terme gerek konumu gerek Türkiye'nin ikinci büyük ovasında olmasının getirdiği avantajlar ile gelişmeye müsaittir. Cazibe merkezi olmasını Karadeniz'in diğer illerinde aldığı göç ile gösteriyor. Köprümüzün görseline baktığımız zaman Terme'nin ulaşım ihtiyacına katkı sunacağını görüyoruz. Terme'de gerek mimari olarak konut stokunda gerek sanayi alanında ciddi hareketlenmeler var" ifadelerini kullandı.

Temel atma törenine siyasi partilerin ilçe temsilcileri, Terme Belediye Başkanı Yardımcıları Kemal Alemdar, Yasin Çakır, Kamuran Toker, Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Sezer Keskin, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Şükrü Burakçı, Terme TSO Başkanı Ahmet Ekmekçi, İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Terme Ziraaat Odası Başkanı Ferda Ergül, Meclis Üyeleri ve vatandaşalar katıldı.

EditörEditör

YORUMLAR