bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
29 MART Cuma 17:03
Advert

2700 TL MAAŞLA PERSONEL ALIMI

İŞKUR üzerinden art arda duyurular yayımlandı. 

Gündem
Giriş Tarihi : 02-09-2020 10:18
2700 TL MAAŞLA PERSONEL ALIMI
"

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden art arda duyurular yayımlandı ve Türkiye genelinde birçok şehre en az ilkokul mezunları arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. Sınavsız , farklı kadrolara yapılan personel alımlarında başvuru bilgilerine şu şekilde yer verildi:

KURSA TABİ TUTULACAKLAR

İŞKUR işbaşı eğiitm ve mesleki eğitim kursu ilanları kısmından yayımlanan duyurularda, adayların başvuru yaptığı kadroda önce kursa tabi tutulacağına yer verildi. Kurs süresince adayın giderleri, maaşı İŞKUR tarafındna karşılanacak. Kursun sona ermesinin ardından ise adaylar hem iş hem meslek sahibi olarak işinde çalışmaya devam edecek. 

İŞKUR tarafından yayımlanan duyuruda, "Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi Kurumumuzdan kendilerine işyeri bulunmasını da talep edebilmektedirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilmektedirler." denildi.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlanlara başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar şu şekilde:

1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
2. 15 yaşını tamamlamış olmak,
3. İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
4. Emekli olmamak,
5. Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
6. Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
7. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.

Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.

EditörEditör

YORUMLAR