bafrahaberleri.com | Sizin için
HV
28 MART Perşembe 15:36
Advert

2021’DE 6 İLÇE TAMAM

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 100. Yıl Bulvarı’nı baştan sona yenileyerek, 20 kilometrelik güzergahı yeni vizyonuna kavuşturacaklarını, trafiğin de büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi.

Gündem
Giriş Tarihi : 03-09-2020 10:40
2021’DE 6 İLÇE TAMAM
"

Belediye ve Özel idare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Samsun Şube Başkanlığı, kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi.  BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu başkanlığındaki toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Sever, Memur-Sen İl Başkanı Metin Yılancı, BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli ve çevre illerin sendika başkanları hazır bulundu.

İstişare toplantısına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, pandemi sürecinde büyükşehir belediyesi olarak ihtiyaç sahiplerinin taleplerini yerine getirerek örnek bir hizmet ortaya koyduklarını ifade etti. Türkiye’nin en nitelikli, vizyoner, yerel yönetimler kavramını en iyi kavrayan ve gereğini yerine getiren, gelecek ufkuna göz diken bir belediye anlayışını ülkeye kazandırmaya çalıştıklarını vurguladı. 

2021’DE 6 İLÇE TAMAM

İlçelerin 950 mahallesinde içme suyu ile birlikte tüm ulaşım altyapı sorunlarını 3 yılda tamamlayacaklarının altını çizen Başkan Mustafa Demir, 5 yıllık planlamanın önünde bir hızla yatırımlara devam ettiklerini belirtti. Gelecek yıl, Terme, Asarcık, Salıpazarı, Yakakent, Alaçam ve Kavak’ta altyapı yatırımlarının tamamının biteceği müjdesini veren Başkan  Demir, “Havza’yı da bitirme ihtimalimiz çok yüksek. 19 Mayıs ve Ladik ise bitiyor. Altyapısını tamamladığımız ilçelerdeki ekipleri Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü’ye kaydırarak oralardaki çalışmaları hızlandıracağız. Şu an 42 ekip ve tüm iş makineleri sahada çalışıyor. 24 saatte 6 bin ton yol temel malzemesi üretiyoruz. Bu yıl 1.5 milyon tona ulaşmış olacağız. Seneye ise 2 milyon ton malzeme üreteceğiz. 2022’de de 2 milyon ton üreteceğiz. Bu sene 1120 kilometre yol yapmayı planlamıştık. 8 ayda genişleterek yaptığımız yol, 822 kilometreyi buldu.  Yıl sonuna kadar hedefimizi tutturmuş olacağız. Gelecek 2 senede 2 bin 240 kilometre yol daha yapacağız. Dolayısıyla içme suyu dahil yol sorununu ortadan kaldıran ilk şehir olmuş olacağız” diye konuştu.  

DÖNÜP ARKALARINA BAKACAKLAR

Çevresini koruyan, şehrine gözbebeği gibi bakan, tertemiz, pırıl pırıl bir Samsun vizyonu hedeflediklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, “Kentsel sorunlarını büyük ölçüde çözmüş, şehrin insanını yaşarken mutlu eden, dışarıdan gelenlerin giderken arkasına dönüp dönüp baktığı bir Samsun’u bu vizyonla geleceğe hazırlıyoruz. Bunu da hep birlikte başaracağız. Kentsel dönüşümde Canik’te 700 konutluk proje ihale edildi. 24 Eylül’de Kıranköy’de 700 konut, 26 Eylül’de ikinci 700 konut ihale edilecek. 28 Eylül’de de Toybelen’de de bin 500 sanayi dükkanı için ihaleye çıkıyoruz. Samsun’daki kentsel dönüşümü müthiş bir şekilde tetiklemiş olacağız. Soğuksu ve Gaziomanpaşa mahallelerimizdeki çalışmalar ise devam ediyor. Otopark ve trafik problemleriyle ilgili proje hazırlarının tamamını bitirdik. Kamulaştırma ve ihale süreçleri devam ediyor” ifadelerini kullandı.

100. YIL YENİLENECEK

Samsun’un en eski bulvarlarından biri olan 100. Yıl Bulvarı projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Demir, sözlerini şöyle tamamladı:
“20 kilometrelik güzergah yeni vizyonuna kavuşacak. Trafik büyük ölçüde rahatlayacak. Trafiği dijital akıllı sistemle, optik okuyucu ve görüntüleme teknolojileriyle yöneteceğimiz süreci 2021 yılında başlatıyoruz. Aselsan ile bütün Samsun’u çalışıyoruz. Küçük göbeklerin tamamını kaldırıyoruz. Yapılınca harika olacak. 100. Yıl Bulvarı’nı komple yeniden projelendiriyoruz. Bulvarımızı yenileyeceğiz. Minibüs terminali projesi de bitti. Yapımına başlamak için trafik düzenlemesini bekliyoruz.”

EditörEditör

YORUMLAR